Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Onder grote belangstelling is op zaterdag 7 mei in Openluchtbad Veenhuizen de opening van seizoen 2022 gevierd. Een feestelijke opening met een extra dimensie, want het zwembad is volledig gerenoveerd.Trots heeft het bestuur aan iedereen het bad gepresenteerd en alle sponsoren en vrijwilligers bedankt die de renovatie mogelijk hebben gemaakt. Daarna hees burgemeester Klaas Smid, samen met de toezichthouders, de vlag.


 


De aanwezige jeugd kon niet wachten tot ze het water in mochten en vermaakte zich alvast op een luchtkussenbanen die voor de gelegenheid waren neergezet.


 


De hele middag was het feest voor iedereen. Er was taart en een ijscokraam en de kinderen sloten de middag af door gezamenlijk patat te eten.


 


Met de renovatie kan er weer jarenlang gezwommen worden in een gemoderniseerd bad, dat voldoet aan alle wensen en eisen, en dat is voor en klein dorp als Veenhuizen een enorm plus. Inwoners, omwonenden en mensen uit de wijdere omgeving maken heel graag gebruik van het bad, waar nu ook mindervaliden voorzieningen hebben gekregen. Er is een speciale mindervaliden kleed-/doucheruimte gemaakt en wie niet via de (vernieuwde) luie trap het water in kan, kan gebruikmaken van de speciale zwembadlift.


 


Er zijn voor hen, en voor bezoekers die niet tijdens de normale openingsuren kunnen komen zwemmen, twee aparte openingsuren, waarin zij rustig en prikkelarm kunnen genieten van het bad. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld moet revalideren of wilt oefenen door te bewegen in het water. Iedere dinsdag- en vrijdagmorgen van 11.00-12.00 uur bent u van harte welkom!


 


Ook dit jaar wordt er weer Aquafit gegeven, een actieve manier van bewegen in het water, in groepsverband. Alle informatie over de activiteiten kunt u vinden op www.zwembadveenhuizen.nl.