Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Veenhuizen speelde zaterdag thuis tegen een lastige tegenstander SC Twijzel. In de heenronde werd er nog met 4-1 kansloos verloren.


 

Ditmaal was het anders. De thuisploeg mistte wederom weliswaar zo'n 9 spelers, maar kon toch nog een aardig team op de been brengen. De Gasten mistten eveneens een vijftal spelers.

Beide ploegen hadden het voetballend lastig op het hobbelige veld. Ondanks dat een aantal vrijwilligers het vrijdag nog druk gesproeid hadden.

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Er werden ook weinig kansen gecreëerd. Zo leek de ruststand naar 0-0 te gaan. Leek, want Hielke Jongsma dacht in de 45e minuut nog maar even op de goal te schieten van ongeveer 20 meter. Wonderbaarlijk verdween het hoge schot achter de goalie van Twijzel. De doelman verkeek zich op het toch blijkbaar verraderlijke schot. Hiermee ging Veenhuizen ook rusten met een voor hen prachtige voorsprong.

 

 

Na rust kreeg vooral Veenhuizen veel honderd procent kansen, alleen hadden, Coen Schmidt, Jonathan Auwen en ook Fabian Zomer vanmiddag het vizier niet op scherp staan. Toch verdubbelden de blauwhemden in de 56e minuut de score. Een mooie aanval over links werd uiteindelijk door Sjoert Giezen binnen geschoten. De kansen die volgden werden niet afgemaakt, waardoor de tegenstander hoop hield op een resultaat. Met veel lange ballen voor de goal en verre inworpen kwamen er soms hachelijke situaties voor doelman Gjaltema. In de 83 toch loon na werken voor Twijzel. Na een scrimmage rommelen ze de bal binnen. 2-1 met nog wat minuten te gaan. Steeds maar weer werden de ballen de zestien in gepompt. Ditmaal zat het mee voor de thuisploeg en viel niet de gelijkmaker.

 

 

Dus drie broodnodige punten erbij voor het door blessures geplaagde Veenhuizen. Hierdoor heeft de ploeg weer iets meer lucht om de nacompetitie te gaan ontlopen.

 

 

Nog vijf wedstrijden te gaan. Te beginnen aanstaande dinsdag om 20.00 uur in Rijperkerk.