Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Truckrun 14-05-2022

Met nog een week te gaan kijken wij als bestuur alweer uit naar onze jaarlijkse truckrun.

Na een afwezigheid van 2 jaar zijn we nog steeds druk bezig met de voorbereidingen om deze dag te organiseren.

Een dag die er ook voor ons anders gaat uitzien, we hopen dan ook dat het goed uit gaat pakken.

De truckrun zal zoals elk jaar weer om 09:00 uur vertrekken vanaf wegrestaurant in de Klaver te Niebert.

De route zal dit jaar gaan van Niebert, via Marum, De Wilp, Siegerswoude, Bakkeveen, Waskemeer, Haulerwijk, Zevenhuizen, Nieuw Roden, Roden en wij zullen de rit eindigen in Leek.

Je leest het goed, wij zullen namelijk dit jaar onze rit eindigen op het evenemententerrein van Leek, dat zit tegenover de Rabobank.

Rond 12:00 uur zal het konvooi met de mensen met een beperking aankomen in Leek, dan zullen ook de festiviteiten op het terrein gaan beginnen.

De muzikale verzorging zal dit jaar gebeuren doormiddel van RadioNL. De catering op het terrein neemt in de Klaver voor zijn rekening.

De activiteiten die tot nu toe vast gelegd zijn:

* Noord Nederlanse Modelbouw Groep, zij zullen aanwezig zijn met radiografisch bestuurbare vrachtauto’s en alles wat daar zo bij hoort.

* F1 Simrace trailer, waar je met 5 personen tegelijk tegen elkaar kan racen.

* Verkeersschool Holmersma, zal aanwezig zijn met een behendigheidsbaan voor chauffeurs. De beste chauffeur wint een gratis dag code 95.

Aan de kinderen is ook gedacht, zij kunnen zich uitleven op de skelterbaan, op het springkussen of een ritje maken in de draaimolen of het treintje.

Rond 17:00 uur zullen we beginnen met het bekendmaken van de winnaars:

* Mooiste truckverkiezing in diverse categorieën.
* Winnaar skelterbaan voor de jeugd
* Winnaar behendigheidsbaan chauffeurs

Alle activiteiten zullen om 18:00 uur aflopen.

Wij zijn nog wel op zoek naar standhouders. We zouden graag wat kraampjes neerzetten, maar daar moeten we wel een invulling op hebben. Wanneer je graag hier wilt staan, mail ons dan even voor meer informatie, info@nienoordtruckers.nl

We hopen jullie dan ook allemaal 14 mei te zien!

Foto Jan van der Schans©️