Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Donderdag heeft Frank Barkhof zijn eerste wedstrijd dag op het circuit van Zolder gehad in België.


 


De dag zag er als volgt uit: een vrije training, kwalificatie, de eerste wedstrijd en de tweede wedstrijd. In de vrije training heeft hij niet veel rondjes kunnen rijden doordat er een ongeluk met een andere rijder was en er een rode vlag verscheen, wel was de rondetijd direct al snel en zag het er goed uit voor de rest van de dag.


 


In de kwalificatie verliep het echter minder goed. Frank had erg veel last van verkeer op de baan en kon zo dus niet aan een vrije ronde komen om een snelle tijd neer te zetten wat resulteerde in een 21e  tijd van de 33 deelnemers.


 


Dus de kop er voor en een inhaalrace proberen te rijden in de eerste wedstrijd. Frank had een redelijke start maar kon niet heel ver opschuiven, wel een erg leuke en vooral spannende race gereden doordat Frank erg veel strijd had met andere coureurs. Dit resulteerde aan het eind in een 18e algemene finish en een 5e plek in de rookiecup.


 


De tweede wedstrijd mocht Frank starten van de 18e plek en was goed weg bij de start en zelfs wat verder naar voren gereden, maar door wat kleine technische mankementen aan de auto viel hij terug naar de 17e positie en een 3e plek in de rookiecup. Wel had hij een erg leuke en spannende wedstrijd gereden en een hele mooie dag gehad.


 


Ik bedank al mijn sponsoren die meehelpen om mij dit te kunnen laten doen.  Barmartechniek Roden, garage Hilberts Roden, garage Schat Roden en autobandenhal Tynaarlo.


 


De volgende wedstrijd zal plaats vinden in Zandvoort op 26 mei.


Eigen foto en film