Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Pop-up Roeg!-hoek laat inwoners nabije natuur ontdekken


 


Vanaf mei rouleert de pop-up Roeg!-hoek langs bibliotheken in Drenthe. In de Roeg!-hoek kunnen bezoekers meer te weten komen over de prachtige Drentse natuur. Of dat nou in het Nationaal Park Dwingelderveld is of gewoon in je achtertuin. Met informatie en activiteiten willen de bibliotheken zowel jong als oud enthousiast maken voor de natuur in de directe omgeving.


 


De pop-up Roeg!-hoek bezoekt als eerste Bibliotheek Beilen. Tot en met 22 mei kunnen bezoekers daar informatie vinden over planten en dieren. Voor kinderen is er de mogelijkheid om een tas te lenen met materialen om de natuur te ontdekken. Ook kunnen ze meedoen aan een speurtocht in de bibliotheek. Op maandagmiddag 9 mei kunnen ze ontdekken hoe vogels eten tijdens de workshop ‘Snacken met een snavel’. Op maandagmiddag 9 mei is er een workshop ‘Snacken met een snavel’ speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.


 


Samenwerking bibliotheken en natuurorganisaties


Roeg! is een samenwerkingsverband van RTV Drenthe, provincie Drenthe, Staatsbosbeheer Drenthe, Het Drentse Landschap, IVN Natuureducatie Regio Noord, Natuurmonumenten Noord, Landschapsbeheer Drenthe, Natuur en Milieufederatie Drenthe, WMD Drinkwater B.V, Waterschap Hunze en Aa's en Waterschap Noorderzijlvest.


 


Meer informatie is te vinden op www.roeg.tv en in de agenda van de plaatselijke bibliotheek.