Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Een bijzondere reünie.
Oud-medewerkers van o.a. GTI, Cofely, Engie (het huidige EQUANS) houden op 21 mei een reünie met daaraan gekoppeld een goed doel.
De organisatie van deze reünie nodigt U van harte uit aanwezig te zijn bij de opening en de overdracht van een donatie aan het UMCG.
Na de opening om 11:00 uur in Hotel “Onder de Linden” te Roden en enkele toespraken zal aansluitend Dhr. Freddy de Boer (directeur van Equans) een donatie overdragen aan Dhr. J. Olthof die namens de Raad van Bestuur van het UMCG de donatie in ontvangst zal nemen en de bestemming bekend maken.


 


Na deze officiële start zullen de ruim 130 medewerkers van voorheen Stiksmapol, Groenpol, Johan van der Woude, de Hoop, GTI, Cofely en ENGIE (de rechtsvoorgangers van Equans) de reünie op twee locaties voortzetten in, Hotel “Onder de Linden” en Hotel “Het Wapen van Drenthe” te Roden. Alle medewerkers hebben in het verleden op projecten gewerkt van het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) en het huidige UMCG. Het zal naar verwachting een grote gezellige reünie worden. Sommige oud-medewerkers hebben elkaar in 40 jaar niet gezien.


 


Twee gepensioneerde medewerkers van de hierboven genoemde technische installatie bedrijven, zijn werkzaam geweest op diverse projecten van het huidige UMCG. Zij hebben de organisatie op zich genomen om deze reünie te organiseren. Vanaf 2019 zijn zij bezig geweest (oud-) collega’s op te sporen die in het verleden gewerkt hebben op de projecten van het ziekenhuis. Via de bestaande contacten tussen de oud-collega’s en oproepen via RTV Drenthe kwamen steeds meer aanmeldingen binnen.
Door de coronapandemie zijn twee eerder geplande reüniedata komen te vervallen. Gelukkig kan de reünie op nu 21 mei wel plaatsvinden. Equans ondersteunt dit sympathieke eigen initiatief van harte. Equans en haar rechtsvoorgangers werken al ruim 90 jaar aan de diverse technische installaties van het huidige UMCG.


 


EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland. EQUANS is internationaal marktleider in technische dienstverlening. Wereldwijd zetten 74.000 medewerkers zich dagelijks in om klanten in diverse sectoren binnen de utiliteit, industrie en infrastructuur te voorzien van meest innovatieve en duurzame technische oplossingen.


 


Voor eventuele vragen over de reünie kunt contact opnemen met onderstaande personen.


Organisatie
Heine Hut Johan Fellinga
heine@ziggo.nl j.w.fellinga@planet.nl
tel. 0627894346 tel. 0627111729