Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

PEIZE - Het was een prachtige herdenkingsdienst in de Peizer kerk. Met voorlezen en muziek werden de slachtoffers van de Tweede Oorlog herdacht.


 


Samen met de aanwezige dorpelingen werd daarna naar het bevrijdingsmonument aan de Hereweg gelopen. Daar werd samen de herdenking afgesloten. Daarna werd door de trompettist even voor 20 uur de Taptoe geblazen. Na de twee minuten stilte werd een gedicht voorgedragen. Namens wethouder Henk Kosters uit Peize en de twee basisscholen uit Peize werden kransen bij het monument neergelegd. Ook legden de aanwezigen en de leerlingen van de basisschool witte rozen bij het monument. Ook wethouder Henk Kosters plaatste er een krans.


 


Foto's© Arjan Boer