Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Tom Visser heeft ook in de 23e ronde van de interne competitie gewonnen. Met die overwinning is hij onbereikbaar geworden voor zijn achtervolgers. Op de jaarvergadering zal hij als kampioen worden uitgeroepen. Jan Pezij vervulde de ondankbare rol van verliezer. Pech voor Jan dat hij in de beslissende fase de sterkste speler van dit seizoen trof, maar ondanks deze tegenvaller blijft hij de C-spelers op de ranglijst aanvoeren.


 


De grote winnaar van deze ronde was Arend van der Burgh. In de strijd om het B-kampioenschap deed hij goede zaken. Zelf versloeg hij Bob van Maanen, terwijl zijn naaste concurrent Jeppe Teensma tegen Dick Dalmolen het onderspit moest delven. Jan van Spijker passeerde Jeppe in het klassement. Hij won van  Cees Hageman.


 


Het gevecht tussen Lieuwe Boskma en Johan Zwanepol gaat onverminderd door. Ditmaal hadden zij de gebroeders Duisterwinkel als tegenstanders. Lieuwe versloeg Jan in de koningsaanval en Johan bouwde tegen Kees een vroeg verworven voordeel kundig uit tot winst. Teije Smedinga boekte een mooi succes door Menno Keizer in het eindspel een punt te ontfutselen. Henk Hamelink kon het niet bolwerken tegen Derk Holman en Gijs Hager won tegen Jannie Russchen zijn tweede partij op rij na zijn terugkeur bij de schaakclub.