Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. OpKent u iemand die een lintje verdient?

 


 

In onze gemeente zijn veel inwoners als vrijwilliger actief, soms al vele jaren lang. Andere inwoners leveren een uitzonderlijke prestatie in hun werk of sportcarrière Kent u zo iemand in onze gemeente? Misschien kunt u er voor zorgen dat diegene een lintje krijgt!


 


Hoe vraagt u een lintje aan?


Dat doet u door het indienen van een aanvraag bij de burgemeester.Informatie over koninklijke onderscheidingen en de aanvraagprocedure vindt u ook op www.lintjes.nl.


De meeste lintjes worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen eind april. De lintjesregen wordt ook wel algemene gelegenheid genoemd.


 


Wilt u een aanvraag doen voor de lintjesregen in 2023?


Zorgt u er dan voor dat de volledige aanvraag bij de gemeente binnen is voor 1 juli 2022.


 


Wilt u een aanvraag doen voor een bijzondere gelegenheid?


Soms kan een onderscheiding ook bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum, worden uitgereikt. Zorgt u er dan voor dat de volledige aanvraag minimaal 5 maanden voor de gewenste datum van uitreiking bij de gemeente binnen is.