Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Over de Afsluitdijk, op naar Callantsoog aan zee!


 


Met de zomer in aantocht en het einde van de coronacrisis durven steeds meer mensen weer te dromen van een onbezorgde vakantie. Voor wie niet naar het buitenland wil hebben we nog een aanrader voor je in petto: Callantsoog! Deze badplaats heeft heel wat moois te bieden en ligt op minder dan twee uur van Roden. Klaar voor een vakantie aan zee? We vertellen je over de must-do’s voor iedere doelgroep!


 


 


Het Zwanenwater voor de natuurliefhebbers


 


Iets dat je als wandelfanaat niet mag missen tijdens een vakantie Callantsoog? Een bezoekje aan natuurgebied Het Zwanenwater. Dit is een natuurgebied van 600 hectare. Maar niet zomaar een natuurgebied. Je spot er namelijk de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Het uitzicht over deze prachtige meren is geen dag hetzelfde. Ontdek vogels, planten en bomen. Gek op bloemen? Vanaf juni bloeien er duizenden orchideeën tegelijkertijd, een spetterend uitzicht! Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet en daarnaast worden er regelmatig wandeltochten georganiseerd waarbij je met de boswachter op pad gaat door het gebied. Trek stevige schoenen aan en geniet van dit dagje uit.


 


 


Surfschool High5 voor de waterratten


 


Nabij Callantsoog ligt Julianadorp. Hier vind je een gevestigde surfschool, waar je binnen 1,5 uur kunt leren om op de plank te staan. Gekwalificeerde instructeurs leren jou de kneepjes van het vak. Kun jij je evenwicht al bewaren en heb je vaker gesurft? Dan kun je hier ook alleen je uitrusting huren om het water op te gaan. En wanneer surfen te heftig voor je is dan kies je als alternatief voor suppen: heerlijk staand peddelen op het water. Natuurlijk kun je deze spetterende dag ook combineren met een relaxed strandbezoekje. Of laat de kids zandkastelen bouwen. Sluit af in de beach bar en maak er een onvergetelijk avontuur van. Je zou bijna vergeten dat je in Nederland bent!


 


 


Speelpark De Goudvis voor gezinnen met kinderen


 


Heb je actieve kids die zich graag uitleven in de speeltuin? Breng dan zeker een bezoekje aan het gigantische speelpark De Goudvis. Wat zo fijn is aan dit park is dat je er zowel indoor als outdoor plezier vindt. Laat je kids lekker spelen op de grootste airtrampoline van Europa (400 m2) die zich in het buitengedeelte bevindt. De enorme oer-Hollandse speeltuin is wel 3,5 hectare groot. En mocht er zich een regenbui voordoen dan hoef je niet bang te zijn dat het binnen veel te druk is. Met 3 overdekte speelparadijzen van in totaal 2200 m2 is er genoeg ruimte voor alle kids.


 


 


Eilandtrip naar Texel voor de avonturiers


 


Vanuit Callantsoog sta je in ongeveer twintig minuten bij de veerboot van Den Helder. Daar laat je je vervoeren naar ons eerste Waddeneiland Texel. En daar is genoeg te beleven! Ga lekker wandelen of boek zelfs een wadlooptrip met gids. Ga vogels spotten of breng een bezoekje aan zeehondencentrum Ecomare. Bekijk de vuurtoren of huur een fiets en struin terrasjes af. Er zijn ook een aantal musea op Texel, zoals Museum Kaap Skil waar je indrukwekkende vondsten uit scheepswrakken vindt.


 


 


Overnachten in Callantsoog


 


Zoals je leest is er in Callantsoog genoeg te beleven. Je kunt natuurlijk een dagje op en neer gaan, maar nóg leuker is het om er vakantie te vieren. Zoek eens een huisje aan zee via LekkerNaarZee.nl. Deze aanbieder is gespecialiseerd in knusse vakantiehuizen in Callantsoog en omgeving, voor zowel kleine als grote gezelschappen. Trek je er liever met de caravan op uit? Zoek dan een toffe camping in de buurt. Mogelijkheden genoeg. We wensen je alvast een heerlijke vakantie toe!