Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Terwijl in de gemeente Noordenveld de coalitie al zo goed als rond is, blijft de formatie in het Westerkwartier meer tijd nodig te hebben. Dat is gebleken uit de informerende gesprekken die informateur Marcel Thijsen heeft gevoerd met de diverse partijen. In de afgelopen periode zijn meerdere gesprekken gevoerd om te kijken welke partijen een stabiele coalitie kunnen vormen met een sterk college. Naast VZ Westerkwartier en ChristenUnie zijn gesprekken gevoerd met de PvdA, GroenLinks en Sterk Westerkwartier.


 


Gebleken is dat de informatieronde nog niet afgerond kan worden. Het is van belang dat er eerst gewerkt wordt aan een stevige basis en wederzijds vertrouwen tussen de beoogde formerende fracties. Een proces dat nu in gang wordt gezet en waarvoor een mediator wordt ingeschakeld. Naar verwachting zal dit proces meerdere weken beslaan.


VZ-fractievoorzitter Ytsen van der Velde: “In overleg met de beoogde formerende fracties is besloten een mediationproces in te gaan. Wij zien dit proces met vertrouwen tegemoet en verwachten tijdens dit proces te werken aan de gewenste brede coalitie met een sterk college.”