Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Op zondag 24 april jl. was het echtpaar Porreij 65 jaar getrouwd. Ook hier kwam burgemeester Klaas Smid op donderdag 28 april langs om het echtpaar een prachtig boeket bloemen aan te bieden.


 


Onder het genot van koffie met gebak werd door dhr. Porreij de levensloop van het echtpaar uiteengezet. Uieraard werd ook vermeld waar meneer en mevrouw Porreij elkaar hebben ontmoet, dat was in Tilburg,  en hoe dat ging in die tijd. Volgens meneer Porreij ging dat toen met briefjes over en weer die middels "een koerier" werden bezorgd. Heel spannend en romantisch!  Na een aantal jaren verkering werd er verloofd en uiteindelijk 65 jaar geleden getrouwd. Door het werk van dhr. Porreij bij Philips kwam het echtpaar terecht in Roden waar ze nog altijd zelfstandig wonen in het door hun zelf ontworpen en gebouwde huis. Het echtpaar kreeg 4 dochters; ze hebben 10 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Ook hebben ze een pleegzoon gehad die helaas 3 jaar geleden is overleden.


 

Rest ons om dit kwieke echtpaar nog vele gezonde en liefdevolle dagen toe te wensen en voor vandaag een fijne dag.

Foto© Gerda Slotegraaf