Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

De gemeenteraad van Noordenveld gaat volgende week naar alle waarschijnlijkheid akkoord met een bedrag van bijna 5 ton om de omgeving van toekomstig kindercentrum De Marke aan te pakken. De school annex kinderopvang verschijnt op de plek aan de Molenweg die tot december 2018 al als 'thuis' kon worden bestempeld, schrijft RTVDrenthe.

.Dan moet KC De Marke namelijk klaar zijn. De bouw van de school kost ruim 3,7 miljoen euro, maar daarmee is de gemeente Noordenveld er nog niet. Voor het verbeteren van de schoolomgeving wordt namelijk nog eens 474.625 euro gevraagd.


 


Met dit geld moet een Kiss&ride-zone en een parkeerterrein worden aangelegd. Daarnaast wordt een deel van een aangelegen straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en verschijnt er een extra fietspad. Ook is er ruimte voor meer groen in de omgeving.


 


Volgende week woensdag neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het bedrag voor de schoolomgeving. Het overgrote deel van de partijen lijkt hiermee in te kunnen stemmen.