Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op


De blauwe zone blijft in principe tot eind maart, dit is ook de datum dat voor de vergunninghouders hun vergunning afloopt.

 

 

De blauwe zone was gekoppeld aan de verhuizing van de Jumbo en die zou eerst in november al open en toen werd dat door omstandigheden verschoven naar week 10 of 11 maar ze hebben het voor elkaar gekregen om nu al open te gaan.

 

 

Zakenkring Roden: We hebben destijds met de gemeente afgesproken dat we de blauwe zone ook zouden evalueren onder de Zakenkring leden en online voor onze klanten maar dat vonden we niet gepast in een lockdown tijd waar de horeca en de helft van de winkels dicht waren.

Nu deze weer open zijn gaan we eind februari evalueren en kunnen we ook onderbouwd met de gemeente om de tafel begin/halverwege maart.

Dan zal uitwijzen wat ondernemend Roden en het winkelend publiek hiervan vindt.