Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Zwangerschap & Postpartum Yoga.


 


De voordelen van Zwangerschapsyoga:
Een zwangerschap kan je behoorlijk uit balans brengen. Je lichaam verandert voortdurend, en naast die prachtige buik kun je ook te maken krijgen met minder fijne verschijnselen als spierspanningen, bekkenpijn of opgezwollen enkels. Toch hoef je dat alles niet lijdzaam te ondergaan; met yoga kun je je lichaam subtiel een handje helpen.


 


Zwangerschapsyoga levert een weldaad aan ontspanning, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vochtophoping en striae mee voorkomen. Daarbij leert het je ook tijdens de bevalling om te ontspannen, mee te gaan op de ‘pijngolf’ van een wee en door te ademen, in plaats van je ertegen te verzetten. Zo kun je je weeën een stuk draaglijker maken. “Aldus Yoga Magazine”


 


Waarom Postpartum Yoga:
Bij postpartum of postnatale yoga zijn de yogahoudingen en oefeningen speciaal ingericht op moeders die recentelijk bevallen zijn. De les helpt je om je lichaam weer aandacht te geven, te ontspannen maar ook om te versterken en weer ‘bijeen te brengen’ door je buik, rug en bekkenbodemspieren op een veilige manier weer te activeren. Dit kan bekkenklachten helpen voorkomen.


 


Postpartum yoga kan ook een goede voorbereiding zijn op het weer uitoefenen van andere sporten. Daarnaast ontmoet je andere vrouwen die ook net (opnieuw) moeder zijn geworden.
Boek hier jouw gratis proefles of kijk op de site www.novastrada.nl  voor meer informatie.