Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Nieuw-Roden - De vrijwilligers bij v.v. Nieuw-Roden beginnen het goed zat te worden. Opnieuw is er dit weekend vandalisme gepleegd rondom het hoofdveld en op de tribune. Dit is gebeurd op de vrijdagavond en op de zaterdagavond. Reklameborden werden eraf getrokken en op het veld gegooid, de hoofdtribune lag bezaaid met ballonnen voor het lachgas. Daarnaast lag het vol blikjes en plasticflesjes, vele peuken en wietzakjes. Ook werd nog geprobeerd om het naambordje 'Rits Aalders Tribune' van de muur er vanaf te halen. Pure vandalisme en de club op kosten jagen. 


 


''Het is echt niet zo erg dat ze hier even zitten, ook al is het privé terrein en mogen ze hier helemaal niet zijn. Maar wat is het nut om elke keer weer te proberen alles te vernielen, heb er geen goed woord meer voor over'', zegt consult Teus van der Lee.