Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Duurzaamheidstrofee 2021 uitgereikt aan Het Goed


 


Tweedehands winkel Het Goed in Roden staat voor hergebruik, of met een duur woord: ze werken mee aan de circulaire economie. Inwoners brengen spullen die zij zelf niet meer gebruiken, en die worden bij Het Goed nagekeken, opgepoetst en verkocht voor een zacht prijsje. Ook heeft Het Goed medewerkers in dienst die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.


 


De trofee, in de vorm van een haan, is natuurlijk gemaakt van hergebruikt materiaal, zoals hoefijzers, een bijlblad en nog veel meer oud ijzer. Hij werd uitgereikt door de kopstukken van de DUOfractie: Bertus Jan Epema en Alex Wekema.


 


Deze haan zal het komende jaar achter de balie van Het Goed staan als blijk van waardering voor de inzet voor de eerdergenoemde circulaire economie in Noordenveld.


 


Kent u een organisatie die naar uw mening de wisseltrofee in 2022 verdient? Laat het weten aan de DUOfractie van PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad.