Vroeg uit de veren om met Thijs Hogenhuis uit Nietap op pad te gaan met de trein naar Den Haag. Thijs is schrijver van het boekje ‘Haas gaat undercover’. Bobby, een jonge haas, gaat undercover in het mensenonderwijs. Een verhaal dat over de tekortkomingen van het Nederlandse onderwijssysteem gaat.Samen met Thijs was ik (Anita vd Noord) uitgenodigd voor een lunchoverleg in de Hoftoren, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

 

 

Eenmaal aangekomen bij de receptie van de Hoftoren werden we na enige controle opgehaald. Met de lift naar de tiende verdieping waar 6 ambtenaren, waaronder een plv directeur Voortgezet Onderwijs van OCW, ons stonden op te wachten. Thijs mocht op de stoel van de minister zitten en zijn verhaal vertellen over hoe hij de jaren in het voortgezet onderwijs heeft ervaren en natuurlijk was Bobby de hoofdpersoon van het gesprek.

 

 Ik was heel verbaasd dat alle ambtenaren zich verdiept hadden in ‘Haas gaat Undercover’, zodat het een levendig, inspirerend gesprek werd.

 

 De anderhalf uur was zo voorbij. Na een paar harde afspraken te hebben gemaakt moest Thijs nog even wat boekjes signeren. Nog even snel een foto en met een paar heerlijke broodjes weer op de trein naar het Noorden. Afspraak voor vervolg komt er zeker.

Tekst/foto's Raadslid GroenLinks Anita vd Noord