Vastgezet Bericht.

#VOETBAL Programma Mannen & Vrouwen

a.s. zondag mannen

RODEN - TVC'28 2-2

GOMOS - WVV gestaakt

PEIZE - Noordster 1-0

ZEVENHUIZEN - Blue Boys 2-1

De Sweach - NIEUW-RODEN 6-1

WILPER BOYS

Maandag 17 januari is het weer Blue Monday, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Het is ook de dag van de MIND Blue Monday Run. Door mee te lopen of te wandelen zet je je in voor mensen die last hebben van somberheid of depressie en werk je tegelijk aan je eigen fysieke en mentale gezondheid.
Stefan Wendel uit Roden stond 5 jaar terug aan de wieg van de Blue Monday Run. ‘Ik heb mijn vader verloren aan depressie en wilde iets doen aan deze onzichtbare en dodelijke psychische ziekte. Toen heb ik met een team de Berenloop op Terschelling uitgelopen en 13.000 euro ingezameld. Het jaar erop wilde ik nog meer aandacht genereren om het taboe wat op depressie rust te doorbreken. Voor de meest depressieve dag van het jaar waarop treurnis, neerslachtigheid en weemoed gevoeld worden, heb ik toen de Blue Monday Run bedacht. Deze Run wordt nu al een paar jaar georganiseerd door MIND, een organisatie die psychische gezondheid wil verbeteren.’
Hardlopen tegen depressie
Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie staan samen op nummer 2 en 3 in de top 3 van de meest voorkomende mentale klachten. In deze coronatijd kunnen vooral jonge mensen hiervoor kwetsbaar zijn. Samen hardlopen of wandelen kan mensen met deze klachten helpen.
Wendel: ‘Dit jaar kunnen we door de maatregelen helaas weer niet in grote groepen lopen. In tweetallen buiten sporten mag wel. Door samen op deze specifieke dag buiten hard te lopen of te wandelen kun je je hoofd lekker leeg maken, een gesprek beginnen en zo iemand beter leren kennen. Het sociale aspect is heel erg belangrijk. Hoe meer er over somberheid en depressie gesproken wordt, hoe meer het de mensen helpt, want deze ziekte wordt door schaamte gauw weggepraat. Deze Run kan trouwens ook een mogelijkheid zijn om voor het eerst je verhaal te doen. Bovendien kun je door mee te lopen donaties voor MIND inzamelen om nog meer mensen met psychische klachten te helpen.’
Bij de Blue Monday Run loop of wandel je individueel of samen in teams van maximaal 2 personen in je eigen omgeving een vooraf gekozen afstand. Juist nu er verder weinig kan en de sportscholen dicht zijn is het motto: Kom naar buiten en kom in beweging… tégen depressie en voor mentale gezondheid.

Meedoen kan via de website: www.doemeemetmind.nl