Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Gisteren kwam het kabinet met “versoepelingen”. Alle winkels mogen weer open tot 17.00 uur….(want na 17.00 is het virus erg actief) En mag je winkelen op afspraak. Wel mag je met z’n allen tegelijk naar de Etos, Kruidvat, Trekpleister en andere essentiële winkels. Dat was geen probleem en schijnt nog steeds geen problemen op te leveren. Ook mogen de sportscholen weer aan de slag. Alleen voor de horeca was er weer geen positief nieuws. Daar is het natuurlijk ook erg gevaarlijk. Zitten aan een tafeltje, lekker eten, drinken en kletsen. Er is ruimte genoeg maar goed, het schijnt niet te kunnen. Waar het verschil in zit is mij nog niet helemaal duidelijk, maar ik ben ook geen viroloog.


 


Gelukkig is vrijdagavond Roden omgetoverd in Antwerpen, want daar kan en mag meer. Dus nu ook hier in ons eigen Roden. De winkels zijn open en gelukkig niet op afspraak. Je kan gewoon naar binnen. Ik hoorde een ondernemer nog zeggen tegen iemand die buiten stond te kijken, kom maar binnen hoor, je hoeft niet op afspraak. Het was ook gezellig druk in Roden.


 


Ook de horecazaken in Roden zijn open. Van 5 voor 12.00 tot 17.00 uur zijn ze open. Een mooie actie om te laten zijn dat het echt 5 voor 12 is!! Ze doen dit uit protest omdat ze ondanks alle versoepelingen dicht moeten blijven. Op veel andere plaatsen in het land zijn de horecazaken ook open. Dit wordt gedoogd mits ze morgen dicht zijn anders riskeren ze een boete. En boetes die kunnen ze nu niet gebruiken. De horeca moet ook weer open, niet ooit maar nu!!!


 


Tekst José Reijinga


 


Video/interview Stefan Wendel (Videospot) 


Foto's rechten ditisRODEN.nl/José Reijinga