Woord van het bestuur
Het bestuur wenst iedereen het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Vooral op het gebied van gezondheid is dit meer dan ooit op z ́n plaats met de huidige corona dreiging. Tja we zijn het nieuwe jaar bijzonder begonnen met een harde lockdown. Waren we als MFC in december nog open tot 5 uur nu zijn we ook helemaal gesloten. En met het record van 35.000 besmettingen op 1 dag is het maar de vraag of we na de 14e weer een beetje open mogen.


 


MFC Gesloten
De sluiting van ons MFC is uiteraard een hard gelag. We begrijpen het volkomen, maar toch. Voor de sociale contacten, de sportieve beleving en ook voor onze financiële huishouding is dit bijzonder lastig. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben. We tekenen als MFC in voor allerlei regelingen die er zijn, maar dit is natuurlijk niet genoeg. De vaste kosten lopen gewoon door. En alternatieven zijn er nauwelijks. We hebben nog de nodige investeringswensen, maar die zijn allemaal even op sterk water gezet: zo weinig mogelijk natuurlijk.


 


Verharding en verlichting
De verharding en verlichting van de ingang vanaf de Oudestreek is nu geregeld. Dat geldt helaas nog niet voor het terrein rondom het MFC. We werken aan een oplossing en zijn daartoe in overleg met de gemeente. De verharding aan de ingang vanaf de Molenweg naar het MFC is nu ook geregeld met medewerking van Loonbedrijf Stuut, er moet alleen nog het nodige worden opgeruimd voordat de weg vrijgegeven kan worden. De opzet was om meteen ook de verlichting mee te nemen, na overleg met de gemeente die dit voor beide toegangswegen gaat betalen is gebleken dat dit volgende week via Enexis gaat plaatsvinden.
Reservering?
Wilt u een reservering doen voor een vergadering, een feestje of gebruik van de sporthal, bel dan met onze beheerder Tim Helmholt via 0653 80 01 37 of mail met beheerder@mfcdemolenstreek.nl . In de nabije toekomst zal de ‘verhuurmodule’ op de website beschikbaar zijn.


 


De ijsbaan wordt omgetoverd tot een evenemententerrein. De voorbereidende werkzaamheden zijn ter hand genomen door Loonbedrijf Zoutman. Asfalteren is helaas uitgesteld omdat het weer maar tegen blijft zitten. Na een eventuele ijsperiode is het zaak om de ijsbaan zo snel mogelijk leeg te pompen en is het wachten op een langere droge periode.