Op de laatste dag van 2021 komen er weer voldoende oliebollen en aanverwante artikelen ter tafel. De verkoop van deze lekkernij kwam op de verschillende punten op oudjaarsdag in het dorp van Ot en Sien rustig op gang.


 


Het liep ’s morgens nog niet storm bij onder andere Bakkerij van Esch, De Korenaar, bij de kraam op de Brink, terwijl de Drive thru van de vv Roden op de parkeerplaats tegenover het sportpark toch over belangstelling niet te klagen had. De bestuursleden en vrijwilligers van de zwart-witte voetbalvereniging hoefden zich hier niet te vervelen.


 


Ondertussen werden op de weekmarkt in de Heerestraat de laatste nieuwtjes uitgewisseld en zat de stemming er bij het personeel van notenkraam van der Veen als vanouds in, mede door het opschrift OLIEBOL op hun werkkledij. Gezelligheid troef tussen de noten!


 


Geen geur van oliebollen in het Zonnehof bij Johan & Jantje Baard dit jaar. "We koop’m wel wat bij de kraom", was het nuchtere antwoord van Johan op de vraag van de DitisRoden reporter.


 


Hier en daar is het geluid van vuurwerk te horen, maar tussen de buien door kabbelt het jaar 2021 schijnbaar rustig naar z’n eind.


 


Tekst/foto's Roel Lubbers


 


Foto's Jose Reijinga©