IkPas – 30 dagen zonder alcohol


 


Geef jezelf een cadeau in het nieuwe jaar. Doe samen met de burgermeester Ard van der Tuuk, ambassadeur IkPas 2022 mee aan IkPas en druk een maand lang de pauzeknop voor alcoholgebruik in! Zeg eens nee tegen dat wijntje of biertje en werk aan je gezondheid.


 


Waarom meedoen met IkPas?


En nu vraag je je af, waarom helpt het om een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol? Nou, wel hierom:  • 62% van de mensen voelt zich fitter.

  • 55% slaapt beter.

  • 32% verliest gewicht.

  • Mentaal wordt je sterker door de battle met jezelf aan te gaan.

  • Doorbreek je vastgeroeste patroon, het patroon waarin alcohol vanzelfsprekend is.

  • Je bespaart geld en verwen jezelf dan met iets anders leuks.

  • Je leert beter nee te zeggen.


 


Een keuze en geen gewoonte


We zijn met z’n allen steeds meer gaan drinken. Uit landelijk onderzoek blijkt dat 35% van de ondervraagde vrouwen, ouder dan 50 jaar en liefst 50% van de mannen in die leeftijd op minimaal 4 dagen in de week alcohol drinken. Ook jongeren drinken frequent. 20% drinkt minimaal 10 keer per maand, dus zeker zo’n 3 keer in de week. Het doorbreken van dit gewoontegedrag wordt moeilijker en moeilijker. Je bewust worden van deze gewoonte is het doel van de landelijke IkPas campagne.


 


Burgermeester Ard van der Tuuk: “ Veel mensen vinden het vanzelfsprekend om meerdere keren per week een glas alcohol te drinken. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol en je ervaart wat het met je doet. Het is niet gericht op stoppen, maar op tijdelijk niet drinken. Hierdoor wordt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Na IkPas kiezen mensen bewuster voor het wel of niet drinken van alcohol met een gezondere leefstijl tot gevolg. Het drinken van alcohol wordt weer een keuze en geen gewoonte.”


 


Begin op 1 januari


De 30-dagen-zonder-alcohol-actie IkPas begint op 1 januari 2022. Iedereen die wil meedoen kan zich inschrijven via de website www.ikpas.nl. Ervaringen kun je delen op Twitter via #ikpas.