Om toch nog wat bezig te blijven heeft Veenhuizen zaterdagmiddag geoefend tegen Zuidlaren. Uiteindelijk werd de wedstrijd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van GOMOS. Zonder toeschouwers. Miezerig weer. Al met al wat sombere omstandigheden. Toch maakten beide ploegen er een serieus en leuke pot van, die in het begin gelijk opging. De in drie blokken van 30 minuten gespeelde wedstrijd leverde in het eerste blok geen goals op. Het tweede blok was Veenhuizen gevaarlijker en had ook meer kansen. Het was Coen Schmidt die twee keer doel trof. Zuidlaren daarentegen kwam niet voorbij doelman Marc Gjaltema. Ondanks een aantal goede kansen.

Het derde blok werd het bij beide ploegen allemaal iets rommeliger. Sjoert Giezen viel na te zijn uitgegleden op het toch wat gladde kunstgrasveld nog uit. Zijn vinger stond na de glijpartij niet meer in een stand zoals die hoort te staan. Ab Moes maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog de 3-0.