Maar liefst 2000 foto’s werden er ingestuurd voor de Drentse Scheurkalender 2022. Slechts 320 kunnen er worden geplaatst, want de weekenden tellen dubbel. In theater De Nieuwe Kolk te Assen vond maandagmiddag de presentatie plaats voor maar 50 genodigden, dit vanwege de coronaperikelen.

Presentator Hent Hamming praatte het programma aan elkaar, een Asser wethouder kwam op beeld aan het woord en zelfs gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe richtte rechtstreeks, via beeldverbinding, het woord tot de deelnemers.

De voorzitter van Noorderlicht, een Groninger organisatie die al meer dan dertig jaar het Noorden verrijkt met kunsttentoonstellingen, had uit de 2000 ingezonden foto’s 12 afbeeldingen gekozen voor een te houden expositie, waarvan de plaats nog bekend wordt gemaakt. Daar werd ook een foto van Roel Lubbers voor uitgekozen, namelijk een vriendelijke ruiter die geniet van haar hobby in het Mensingebos te Roden.

Daarna was het groot uur U aangebroken en werden de Drentse Scheurkalenders aan de aanwezige fotografen uitgereikt. Een ieder natuurlijk heel nieuwsgierig of er ook een foto van hem of haar in staat…….

Roel kwam daarbij met 2 foto’s, op 4 januari met “Sportpark Roden gesloten”, met een afbeelding van de ingang van het sportpark met kassahokjes en op 28 september met de reeds genoemde foto “Genieten in de natuur” met de vriendelijke ruiter, prima voor de dag.

De Drentse Scheurkalenders zijn binnenkort tevens in Roden te koop en wel bij boekhandel Daan Nijman.

Video