Goden op bezoek bij het pietenhuis


 


Daar zitten we dan, het is zondag middag half 6 en we rijden weer van Soest terug naar het hoge noorden. De sfeer is goed en geef ons eens ongelijk, na 11 speelronden met 33 punten fier bovenaan. Man of the match Jacky plopt een fles champagne open om wat te vieren. Voor sommigen is dit de succesvolle reeks, anderen vieren een lekker potje tegen Soest en anderen vieren de winterstop waar ze blij mee zijn. Dat geldt niet voor iedereen en komt deze break dan weer te vroeg voor hun, groeien ze net lekker in het team gooit vadertje tijd roet in het eten. 


 


Even over de wedstrijd voor ik jullie even mee terug neem in de afgelopen maanden. We vertrokken zonder Bas die wat geblesseerd was aan z’n hoeven, Mats die moest shoppen in black Friday weekend en Bart die de uitwedstrijden nooit meegaat omdat hij Eelde dames 1 naar de 4e klasse probeert te coachen. Dit gaat hem overigens aardig af. Vroeger zei een vader van een maatje van mij altijd over de trainer; “haalt hij de kerst nog?” We zullen het meemaken of Bart in de tweede seizoenshelft de uitwedstrijden gaat mee doen. 


 


Een turbo samenvatting van de wedstrijd; dat we over een topcorner beschikken bewezen we maar weer in de eerste helft, 2x Schors. De aangeef en stop was natuurlijk ook weer subliem, top ouwe mannen! In de rust zei een speler van Soest dat we er niks van konden maar alleen een goede corner hadden (kan je overigens gewoon trainen hè!?). Hierdoor raakte we extra gemotiveerd en counterden we 2x uit het boekje en konden Brent, op assist van Thies, en Thies zelf ook een doelpuntje bijschrijven. Ondertussen liet Jacky nog even zien dat ons doel vandaag een onneembare veste was en maakte hij een aantal prachtige reddingen. Zo zie je maar weer dat het goed is dat we regelmatig zeggen dat Jacky nooit de 0 houdt om hem extra te motiveren. 


 


En dan even de terugblik naar de afgelopen maanden. We begonnen begin augustus met een harde kern, een paar 30plussers die terugkeerden op het ouwe nest, een tovenaar voor wie dat ook geldt en een trainer uit Eelde waarvan de vraag is of hij de kerst nog haalt. Rick leek het een mooi moment om het keeperspak weer eens aan te trekken en sloot zodoende aan als 2e keep (hij komt eraan!). Dit zijn de jongens die het moesten gaan doen onder de bezielende leiding van trainer/coach Joosterwijk natuurlijk. Na promotie uit de 4e klasse was de derde klasse waarin we gingen starten. Ambitieus als de groep is werd er uitgesproken voor promotie te willen gaan. In de voorbereiding werden er goede oefenpotjes gespeeld waarin we lieten zien dat we het een eerste klasser ook lastig kunnen maken. Past mooi bij de ambitie. Daarna volgde in de competitie een reeks van 11 overwinningen met leuke wedstrijden, goede wedstrijden, slechte wedstrijden, spannende wedstrijden (Arnhem uit) en soms ook wel een wat minder leuke wedstrijd. Ondertussen hadden we ook ambitie om een beetje leuk mee te doen in de beker maar dat was na een klinkende overwinning op Harlingen alweer klaar toen we Leeuwarden niet wisten te verslaan en op shoot-outs helaas achter het net visten, daar had zeker meer ingezeten! 


 


We begonnen als een beetje samengeraapt zooitje maar wat je kan zien is dat er nu een ontzettend hecht en leuk team staat. Gemotiveerde gasten die de potentie hebben zeker leuk mee te kunnen doen in de 2e klasse, daarnaast is de sfeer ook nog eens geweldig wat het alleen maar leuker maakt om samen in en naast het veld te staan, want ook buiten het veld presteren gaat ons aardig af. 


 


Persoonlijk ga ik nu even heerlijk genieten van de winterstop en indien mogelijk nog eens een balletje heen en weer halen in de zaal.  Maar stiekem kriebelt het wel alweer om straks als de zon gewoon weer schijnt het veld op te stappen om onze reeks voort te zetten. 


 


Paar hoogtepunten:  • Sjors heeft meer goals dan elke ander tegenstander in de competitie heeft gescoord op Drienerlo na (36) zijn marktwaarde staat inmiddels op 150K (fledermausen)

  • AVG proof, er zijn een paar gasten die tegenwoordig een vriendinnetje hebben, misschien gaat het daarom wel zo goed! Dank aan alle spelersvrouwen, love jullie! 

  • Rick komt eraan

  • De support toen het nog mocht :) 

  • Uulco de succescoach en bonnen pakker

  • Roden Goden!


 


Trouwe fans, we hopen jullie in maart weer te mogen zien.


 


Een speciale schout-out naar onze sponsoren; 


Foodcafe Roden


Doktershop

AAP

Weegenaar Trainingen

Volvo Broekhuis Groningen

Carel van der Meer

Fraaibuiten

Au Pair International

Tankstation Klok Hoogeveen

Buro Support

Docentenmarktplaats

We wensen jullie allen een hele fijne winter en tot de volgende keer!


Liefs jullie favoriete team,


Roden Heren 1