BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden vecht zich naast Groninger Boys in doelpuntrijke uitwedstrijd.

Nieuw Roden wilde na de nipte nederlaag van vorige week tegen De Wilper Boys de rug rechten tegen het wisselvallige Groninger Boys.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was hier niks van terug te zien. Binnen 19 minuten stond er namelijk een 3-0 stand op het scorebord in het voordeel van Groninger Boys. Na de 3-0 gingen de koppen omhoog en kwam Nieuw Roden terug in de wedstrijd. Na een goede pass van Dennis Matulessy schoot Wilco Drent de 3-1 tegen de touwen. Door deze goal raakte Groninger Boys de kluts kwijt en rook Nieuw Roden bloed. Na 27 minuten scoorde Nieuw Roden opnieuw, toen Stefan Waij profiteerde van een fout achterin en verwoestend uithaalde 3-2. Nieuw Roden was vastbesloten het dramatische begin recht te zetten en ging vol gas op zoek naar de gelijkmaker. Na een goeie corner van Stefan Waij kopte Wilco Drent de bal terug op zijn broer Martijn Drent die resoluut de gelijkmaker binnen kopte. Na 45 minuten stond er zodoende een 3-3 stand op het scorebord.

In de tweede helft gingen de Neirôners door waar ze gebleven waren. Na opnieuw een goede corner van Stefan Way legde Marcel Kuiper de bal terug op Thomas Jansen, die de bal intikte voor 3-4 en zo een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte. Niet veel later ontstond er er een hoop frustratie bij de thuisploeg, alvorens de scheids een natrappende beweging van de nummer 10 van Groninger boys over het hoofd zag en het na liet een rode kaart te tonen. Toen de gemoederen waren gesust kwam Groninger Boys helaas op gelijkhoogte nadat Jorn Brink een van richting veranderde vrije trap ongelukkig achter Jayden kopte, waardoor het 4-4 werd. Groninger boys kreeg een serie enorme kansen, maar door verbluffend keeperswerk van Jayden Kuiper bleef de stand gelijk. Niet veel later vielen Sep van de Gruiter en Kyle van der Veen in. Een mooi moment voor de 17 jarige Sep, die zijn debuut maakte in het eerste elftal en zodoende werd hij de vierde jeugdspeler die dit seizoen debuteert in de hoofdmacht. Terug naar de wedstrijd, want Nieuw Roden ging op zoek naar de voorsprong en kreeg hiervoor de uitgelezen gelegenheid toen de ploeg een strafschop kreeg in de 84 minuut. Helaas voor Nieuw Roden keerde de keeper van Groninger Boys de inzet van Marcel Kuiper. Hierdoor bleef de stand gelijk en zo hielden beide punten een punt over aan dit knotsgekke duel.

Nieuw roden neemt het volgende week in een thuiswedstrijd op tegen Muntendam, mits alles doorgaat vanwege de Corona maatregelen.