Afgelopen zaterdag 27 november speelden de beide Mastselecties van kv Noordenveld in de Friese waterstad Sneek de eerste en in verband met de avondlockdown voorlopig laatste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen kv De Waterpoort. Nadat Noordenveld 2 met ruime cijfers van De Waterpoort 2 had gewonnen (10-27) was het aan het vlaggenschip van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen in Sportcentrum Schuttersveld. Vanaf halverwege de tweede helft speelden de oranje tijgers een gewonnen wedstrijd en werden de punten van zowel kv Noordenveld 2 als 1 mee naar Roden genomen.

Trainer/coach Mark Steenbergen: “Het was vreemd om de zaalcompetitie te beginnen terwijl het voorlopig ook de laatste wedstrijd was. Wij hadden ook geen goede voorbereiding gehad afgelopen week. Onze start was echter prima”.
Nadat de thuisploeg de score had geopend, scoorde Noordenveld 6 keer op rij. Robin van Bolhuis met een doorloopbal en een benutte strafworp en afstandstreffers van Sander van der Meer (2 keer op rij), Sven Stobbe en Romee de Rink. “We gaven verdedigend nauwelijks wat weg en we speelden goede aanvallen”. Toch kwam De Waterpoort terug van 1-6 naar 5-7 bij de rust. “In het 2e deel van de eerste helft zakten we wat weg. Met name het tweede aanvalsvak had moeite met de zakkende lange heren. Maar we bleven wel in tegenstelling tot de oefenwedstrijden veel energie erin stoppen en mede daardoor kon Waterpoort dat spel niet volhouden”.
Na de pauze bracht Jasper Lütter het verschil weer op 3. Vervolgens werd er om en om gescoord. Bij 7-10 gaf Waterpoort deels uit frustratie een onnodige vrije bal weg, die werd verzilverd door Lianne Bangma. “Vanaf dat moment speelden we een gewonnen wedstrijd. Romee viel helaas nog wel uit met een enkelblessure. Zij werd vervangen door Domenica Kloosterman, die haar eerste poging gelijk raak schoot”. Zo eindigde deze wedstrijd in een duidelijke 11-18 voor de korfbaltrots uit Roden.

Scores kv Noordenveld : Robin van Bolhuis (4), Sander van der Meer (4), Lianne Bangma (3), Sven Stobbe (3), Romee de Rink (2), Jasper Lütter (1) en Domenica Kloosterman (1).