BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Veenhuizen pakt drie punten.

Op een regenachtig sportpark in Veenhuizen speelde de thuisploeg een wedstrijd waarin van alles gebeurde. De pas achttien jarige talentvolle scheids Bosma uit Surhuisterveen had er zijn handen vol aan.

De blauwhemden speelden ondanks het zware, zachte veld een goede eerste helft. Ze staken veel energie en beleving in de wedstrijd. Ook werden er een aantal goede kansen gecreëerd. Uit een van die gevaarlijke kansen kreeg Veenhuizen in de 9e minuut al een penalty. De van een hamstringblessure teruggekeerde Bram Schmidt schoot deze netjes binnen. Een mooie opsteker voor de thuisploeg. In de 25e minuut moest Gelmerjan Haanstra met een enkelblessure het veld verlaten. Zijn vervanger Coen Schmidt zorgde vervolgens voor veel gevaar. Het was echter Ab Moes die zeker drie geweldige kansen kreeg. Het lukte hem helaas niet om de goed keepende doelman van Rijperkerk te verschalken. Ook Mark Rozema lukte het niet. Zijn inzet belandde op de paal. Pas in de 44e minuut verdubbelde de thuisploeg de score. Een goede actie van Sjoert Giezen werd prachtig afgemaakt door De jongste Schmidt. Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging de ploeg uit Noordenveld de rust in. Enige wat je hiervan kon zeggen was dat men meer had moeten scoren.

In de rust wordt er nog op gehamerd om de tweede helft ook scherp te beginnen. Maar net als al een aantal voorgaande wedstrijden kreeg men nu ook weer te snel een goal tegen. Al in de 3e minuut na rust lag hij achter de deze wedstrijd wederom goed keepende Marc Gjaltema. Rijperkerk kreeg weer hoop op een resultaat. Begon beter te spelen en kreeg ook een aantal goede kansen. Door ondermeer een prachtige save van Gjaltema bleef het toen bij 2-1.

In de 57e minuut kon Jelle Soepboer van de gasten het veld verlaten na een duwende reactie op een overtreding op hem. Toen twee minuten later wederom Coen Schmidt scoorde en de 3-1 aantekende leek de wedstrijd beslist. Leek, want de in het geel gestoken gasten gaven niet op. Dat leverde hen in de 67e minuut de aansluitingstreffer op. Het spel was eigenlijk de hele tweede helft niet meer goed bij de thuisploeg. Spanning, nerveusiteit en het slechte veld waren hier debet aan. Toch was het weer Coen Schmidt die door zijn actie in de 84e minuut een strafschop verdiende. Ditmaal was het Brian Giezen die deze mocht binnenschieten en hiermee de 4-2 en zijn 25e in zijn carrière maakte.

Wederom leek de wedstrijd gespeeld. Maar ja, vandaag dus niet. In de 90e minuut toch nog de 4-3. Billenknijpen bij de thuisploeg, ondanks een man meer. Maar uiteindelijk trokken ze het toch over de streep.

Een zwaarbevochten, maar terechte overwinning. Die door af en toe goed spel (1e helft), positieve strijd en inzet werd binnengehaald.