ditisRODEN.nl krijgt nieuwe eigenaar...

Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

ONR knokt zich naar overwinning tegen DVC Appingedam

Op een natte en koude zaterdag in Appingedam wisten de oranjehemden de jarige Erik Kloosterman te trakteren op een 2-3 overwinning.

Met een sterke overwinning tegen LEO in het achterhoofd zag trainer Kloosterman geen noodzaak de opstelling om te gooien. Wel keerde Danny Blaauwwiekel terug onder de lat na een blessure en was weer een basisplaats ingeruimd voor de jonge Janco de Boer.

Op het kunstgras wist ONR met enkele goede combinaties naar voren te voetballen. Echter bleek het moeilijk om daadwerkelijk tot goede kansen te komen en werd gestuit op de verdediging van DVC. Joseph Duku Dima en Sander Postma zagen hun schoten naast de goal verdwijnen en ook Rik de Boer wist het net niet te vinden.

DVC, dat beter voor de dag kwam dan de ranglijst deed vermoeden, was met een paar lange ballen gevaarlijk. Dat dit de achilleshiel van ONR was, bleek in de 28e minuut.

Een lange bal van DVC werd verkeerd ingeschat door de achterhoede van ONR. Met twee man kon DVC door het midden op Blaauwwiekel af en wist tot scoren te komen, 1-0.

Nog geen 10 minuten later was het wederom een bal van achteruit naar de rechterkant van DVC. Met een snelle voorzet werd een vrijstaande speler gevonden die de score wist te verdubbelen.

Met een 2-0 achterstand trachtte ONR het leed voor rust nog wat te verzachten door de aansluitingstreffer te maken. Hier slaagde het echter niet in. Sven Buigholt en Janco de Boer zagen hun acties in de 16 meter niet slagen en ook een teruggetrokken bal van Joseph Duku Dima werd net niet tegen de touwen geschoten door Jelmer Fierstra.

In de rust werd kritisch geëvalueerd waar de pijnpunten lagen. Toch werd er vooral positief afgesloten met de gedachte dat met het vertoonde spel de slag zeker nog niet verloren was.

Niets minder dan dat bleek wel in de tweede helft. Al in de eerste minuut na rust scoorde Janco de Boer de aansluitingstreffer. Na een schot van de oudste voetballende telg van de familie de Boer was Janco er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

ONR kreeg hoop op een goed resultaat en zette nog een tandje bij. Met druk vooruit werd DVC het vuur aan de schenen gelegd. Een paar goede individuele acties waren al gevaarlijk en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Na een afgemeten voorzet van Rik de Boer kopte Jelmer Fierstra de bal prachtig richting de hoek. Nadat de bal van de paal afspatte stond Sven Buigholt op de goede plaats. Met een bekeken bal schoof hij de bal langs verscheidene DVC benen tegen de touwen.

Met nog een kwartier te gaan werd het een open wedstrijd. DVC probeerde met de lange bal de verdediging van ONR tot wankelen te brengen. Sven Buigholt, Pim Bolt, Jesper Roede en Sjoerd Hoek stonden echter hun mannetje en waren niet van plan nog een tegentreffer te incasseren.

In de dying seconds (laatste seconden in het Engels voor de mensen zonder talenknobbel) werd Duku Dima bruut onderuit gehaald op zijn weg naar het doel.

Een vrije bal op de rand van de 16 was het gevolg.

De gehavende Rik de Boer ging achter de bal staan en had snode plannen. Tot grote opluchting van spelers en staf van ONR schoot de Boer de bal langs de muur en keeper in de goal.

De blessuretijd mondde uit in een lange-halen-snel-thuis scenario voor ONR.

DVC wist niet meer tot scoren te komen waardoor ONR een zwaarbevochten overwinning mee naar Roden neemt.

ONR stijgt naar plaats 4 op de ranglijst en heeft nog één wedstrijd tot de winterstop(???).