Vastgezet Bericht.

ditisRODEN.nl krijgt nieuwe eigenaar...

Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Zak van Sinterklaas


   


Benodigdheden cupcakes:



  • 350 gram cupcakemix*

  • 3 eieren (150 gram)*

  • 125 gram boter (tijdelijk)

  • 65 gram water

  • amandelaroma*


 


 Benodigdheden vulling:



  • 250 gram zachte boter (tijdelijk)

  • 250 gram water

  • 200 gram botercrèmemix*

  • 2 theelepels speculaaskruiden*


 


Decoratie: 



  • 500 gram witte marsepein*

  • kleurstof bruin*

  • pepernoten*

  • mini speculaasjes*

  • suikerdecoraties en of chocolade galettes Sinterklaas*


 


Benodigdheden:


Baking cups en of muffin bakvorm.


 


Bereiding cupcakes:


Klop de boter zacht en romig. Voeg de eieren, het water en de cupcakemix om en om toe. Klop in 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg een paar druppels amandelaroma toe en klop dit door het beslag heen. Doe het beslag in een ingevette muffinvorm of gebruik (papieren) baking cups. Vul de vormen voor ongeveer 2/3 met beslag. Bak de cupcakes in het midden van een voorverwarmde oven op 160ºC in ± 30 minuten gaar. Prik met een breinaald in de cupcakes. Als de breinaald schoon blijft, zijn de cupcakes klaar. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.


 


 


Vulling:


Roer het water en de botercrèmemix tot een glad geheel. Klop de boter in een andere kom luchtig. Voeg na ± 5 minuten, als de boter wit wordt, het botercrème mengsel rustig toe. Mix totdat een glad, wit geheel ontstaat. Voeg ongeveer 2 theelepels speculaaskruiden toe en mix goed door. Bewaar in de koelkast tot gebruik.


 


 


Opmaken:


Snijd de cupcakes doormidden waardoor er twee lagen ontstaan. Verdeel met een lepel de botercrème op de cupcake. Leg de bovenkant van de cupcake op de botercrème. Verdeel de marsepein in 10 stukjes (er blijven twee cupcakes over om zonder decoratie op te eten). Druppel hier een drupje kleurgel op en kneed het door. Voor een zak (zoals op de foto), met een marmereffect, hoeft de marsepein niet helemaal door gekneed te worden zodat het mooie effect zichtbaar blijft. Rol de marsepein zo dun mogelijk uit in een cirkel. Gebruik eventueel poedersuiker* om ervoor te zorgen dat de marsepein niet aan het werkblad blijft plakken. De cirkel hoeft niet precies, de verschillen geven straks mooie effecten aan de zakken. Zet de gevulde cupcake op de marsepein en smeer een dunne laag botercrème over de gehele cupcake. Vouw de marsepein naar boven toe als een zak. De zak hoeft niet helemaal dicht te zijn aan de bovenkant. Decoreer de bovenkant van de zak met suikerdecoraties, speculaasjes, pepernoten en galettes in Sinterklaasthema. Door alle stukken marsepein los van elkaar te kleuren ontstaan er verschillende effecten op de zakken wat een leuk speels effect geeft aan de zakken. Eetsmakelijk!


 


*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden).