Gemeente Westerkwartier steunt campagne tegen geweld tegen vrouwen


 


Ook dit jaar steunt de gemeente Westerkwartier de campagne Orange the World. Vanaf 25 november staat het gemeentehuis in Grootegast weer in het oranje licht. Wethouder Pieter van der Zwan gaf hiervoor het startsein. Op de voorkant van het gebouw projecteert de gemeente het logo van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.


 


Wethouder Pieter van der Zwan: “Wereldwijd en in alle lagen van de bevolking komt geweld tegen vrouwen en meisjes voor. Het is schokkend dat zoveel vrouwen en meisjes hier mee te maken krijgen. Om dit geweld te stoppen, steunen we als gemeente de campagne Orange the World van harte.”


 


Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen


Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Het is belangrijk dat hier aandacht voor is. De Verenigde Naties heeft 25 november daarom aangewezen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne begint op deze dag en loopt af op 10 december. Dit zijn de zestien dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen. De Verenigde Naties organisatie voor vrouwenrechten, UN Women, regelt de campagne wereldwijd.


 


Oranje uitlichten
Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw is een vast onderdeel van Orange the World. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Squares, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. In Nederland doen dit jaar ook weer meer dan honderd gemeenten en provincies mee.