Waarom kiezen voor een elektrische inbouwhaard?


 


Steeds meer mensen overwegen een elektrische inbouwhaard als alternatief voor een hout- of gashaard. Deze keuze is begrijpelijk, zeker voor nieuwbouwwoningen die vaak energieneutraal en gasloos zijn. En omdat elektrische haarden geen ventilatie nodig hebben, kunnen ze overal in huis worden geplaatst. Maar waarom zou u kiezen voor een elektrische inbouwhaard? Hier geven we u twee goede redenen om te overwegen!


 
  1. Elektrische inbouwhaard: additionele verwarming of hoofdverwarming?
 


De belangrijkste vraag bij de aanschaf van een elektrische open haard om in te bouwen is: Wat is het doel van de open haard? Wilt u de haard puur als decoratie gebruiken, dan is een elektrische haard een uitstekende keuze. Ook kunt u een elektrische inbouwhaard gebruiken als extra warmtebron, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming. Wilt u de hele kamer verwarmen met een open haard? Dan is een gashaard een betere keuze voor u. Ook als u geen gasaansluiting in huis hebt kan dit, want gashaarden kunnen worden voorzien van een losse fles butaan- of propaangas.


 
  1. Elektrische inbouwhaard uit milieustandpunt
 


Heeft u een energieneutrale woning of heeft u onlangs zonnepanelen op uw dak geplaatst? Dan is een elektrische haard van sfeerhaard.pro een nog aantrekkelijkere keuze. Zo gebruikt u de energie die u al hebt opgewekt voor uw elektrische open haard en bespaart u op de gaskosten. Juist daarom kiezen veel mensen met een nieuwe of energieneutrale woning voor een elektrische haard. Gas besparen of gasloos wonen en uw zonnepanelen efficiënt gebruiken, ideaal toch?


 


Eenvoud staat centraal bij elektrische open haarden. Ze zijn eenvoudig te installeren, zonder de ventilatieopeningen, schermen of gasleidingen van gas- of houthaarden. En met een druk op de knop geniet je van alle sfeer van een vuur zonder de poespas of rommel van een houthaard.