-
Noordenveld wil in 2040 klimaatneutraal zijn.
25.Nov.2021

Gemeente Noordenveld wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Om dan niet meer bij te dragen aan klimaatverandering. De gemeente werkt samen met inwoners en ondernemers aan duurzaamheid.

Het programma Duurzaam Noordenveld bundelt projecten en acties en stelt doelen voor de komende jaren. U leest het programma op www.noordenveld.nl.

 

 

Programma Duurzaam Noordenveld vastgesteld

Duurzaamheid is een breed begrip. Daarom is het programma verdeeld in vijf thema’s die een belangrijke rol spelen: Toekomstbestendige leefomgeving, Duurzame mobiliteit, Duurzame energie, Afval en hergebruik, Participatie en communicatie.

Voor dit programma zijn de adviesraad Duurzaamheid, inwoners, bedrijven, organisaties, gemeenteraadsleden en gemeenteambtenaren gevraagd om input.

 

Wethouder Kirsten Ipema: ‘Er gebeurde al veel op het gebied van duurzaamheid in Noordenveld, binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Dit hebben we gebundeld in dit programma. Fijn dat deze nu is vastgesteld en we verder kunnen!

We hopen dat veel inwoners de Kennissessie Circulariteit bijwonen, met dit soort sessies willen we onderwerpen binnen duurzaamheid duidelijk maken.

 

 

Kennissessie circulariteit op 9 december

Donderdagavond 9 december organiseert de gemeente een kennissessie Circulariteit. Een van de onderwerpen binnen duurzaamheid. Vanwege de coronamaatregelen wordt dit een Livestream via het YouTube kanaal van gemeente Noordenveld.

Bij deze kennissessie wordt het programma Duurzaam Noordenveld en de enquête besproken. Verder neemt wethouder Kirsten Ipema de kijkers mee langs verschillende mensen die bezig zijn met circulariteit. Meer informatie volgt op www.duurzaamnoordenveld.nu.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.