-
PapierKunst in K38
25.Nov.2021

De Papier Kunstenaars in K38 laten zien dat je met verschillende soorten papier prachtige kunstwerken kunt maken. De exposities in de galerie en in de Kunstwinkel, zijn te bezichtigen tot en met zondag 5 december.

 

Je denkt dit is bijna onmogelijk zo minutieus en gedetailleerd.  Het is fascinerend  om te zien hoe kwetsbaar papier oogt en toch zo’n krachtige uitstraling kan hebben. De expositie omvat fragiel werk maar ook grote twee- en drie dimensionale werken.

 

Hoewel het werk van Stienstra, Struys, Talsma en Visser in de uitvoering heel verschillend is, is de mystiek herkenbaar in hun werk. De verhalen en de tijdloosheid van de kringloop van het leven. De volheid van de leegte en troost. Stienstra laat fototransfers zien met karton, rijstpapier en bijenwas, Struys’ hemden en kazuifels van door haarzelf handgeschept papier en Talsma maakt boekjes: de omslagen van keramiek en de katernen van sier- of eigen gemaakt papier, Visser haar werk oogt feeëriek zoals de onderkant van een porseleinen  paddenstoel, maar in handgeschept papier.

 

Je komt ogen te kort op deze expositie. Delicaat vouwwerk met architectonische precisie van Van Krieken. Kleurrijk en glinsterend werk van Zuiderveen .  Biemold maakt portretten in zwart-wit en grijstinten. Een lijnenspel. Alles is geknipt en gesneden. Tot slot Klompmaker met een installatie waardoor je heen kunt bewegen zoals je een gedicht leest.

 

Zolang de expositie nog open is, mis het niet!

Zie onze website voor het laatste nieuws ivm coronaregels en zie ook de vacatures die wij open hebben! Wij zoeken jou!

 

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl en www.culturelekringroden.nl

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.