-
Uitgave dichtbundel Niet dicht te slaan van Rosalie Kuiper
24.Nov.2021

Rosalie Kuiper haar zelfgeschreven dichtbundel 'Niet dicht te slaan' is op 16 november dit jaar uitgegeven door uitgeverij Boekscout.  Rosalie Kuiper is 19 jaar oud en woont nu in Groningen. Ze heeft altijd in de omgeving Leek/ Roden gewoond en ging naar school op de Lindenborg in Leek. Een korte samenvatting van haar dichtbundel 'Niet dicht te slaan', en het onstaan ervan is hier te lezen.

 

Helaas heb ik door omstandigheden mijn ouderlijk huis moeten verlaten toen ik 17 jaar was en kwam ik terecht in de jeugdzorg. Dit was een lastige tijd waarin ik naast het verlies van mijn thuis en een burn-out opnieuw moest leren ontdekken wat ik waardevol vind in het leven en wie ik ben. Op die vraag heb ik lange tijd geen antwoord gehad en de zoektocht was niet eenvoudig, want als je de plek verliest die je het meest lief hebt als kind, waar begin je dan met zoeken...

Daarnaast hoor je vaak in de media of in je eigen omgeving slechte verhalen over kinderen uit de jeugdzorg dat zij lastig zijn, vaak afhaken van school en altijd moeite blijven houden met doorgaan/voortgaan in hun leven, want ze hebben immers een rugzakje. 

 

Na een rumoerige periode heb ik mijn weg in het leven weer gevonden, eveneens als mezelf en wat ik lief heb in het leven, maar ik weet dat dit voor sommige mensen niet altijd van een leien dakje gaat. Mijn gevoelens en ervaringen over die tijd heb ik verwoord in mijn dagboek en geuit in gedichten. Om andere mensen hoop te bieden en mijn ervaring te delen met het verliezen van de weg die je bewandeld, heb ik besloten een boek te schrijven. Dit heeft geresulteerd in mijn dichtbundel 'Niet dicht te slaan'. 

 

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken waarin aan de hand van gedichten thema's met een diepere betekenis worden besproken. Ook laat het boek zien hoe je jouw weg kunt vervolgen naar een nieuwe bestemming als je jouw weg verliest. Doorzettingsvermogen, zelfontplooiing en levensliefde staan centraal. 

 

Het boek straalt vertrouwen en positiviteit uit waarin ik probeer aan te tonen dat een lastige tijd niet hoeft te betekenen dat je je nooit meer vrij en liefdevol kunt uiten over dit leven. Ik hoop dat andere mensen of kinderen die in een moeilijke situatie zitten er hoop uit kunnen halen dat het ook met hen weer goed komt. Het boek te koop is bij boekhandel Daan Nijman. 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.