-
Motie “Tot 1200 Euro aan giften ontvangen zonder korting op uitkering” unaniem aangenomen
24.Nov.2021

Motie “Tot 1200 Euro aan giften ontvangen zonder korting op uitkering” unaniem aangenomen

De ChristenUnie Noordenveld heeft tijdens de Raadsvergadering van 24 november 2021 een motie ingediend. Doel van de motie is het bijstandsbeleid te wijzigen zodat inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen tot 1200 Euro aan giften mogen ontvangen zonder dat zij gekort worden op hun uitkering.

Fractievoorzitter Menne Kamminga: “Wij willen graag een iets ruimhartiger beleid op dit punt, daarom pleiten wij tot een vrijstelling tot 1200 Euro. Hoewel landelijke wetgeving op dit punt in de maak is, is het nog wachten op een kabinetsbesluit hierover. Wij vinden dat het niet passend is als iemand met een bijstandsuitkering toch wekelijks een tas met boodschappen van een naaste aanneemt daarvoor een boete kan krijgen. Wij willen nu al de stress verminderen van mensen in een uitkeringssituatie over deze kleine giften.”

De motie die woensdagavond werd ingediend en werd ook ondersteund door alle fracties, te noemen ChristenUnie Noordenveld, Gemeentebelangen Noordenveld, PvdA/GroenLinks, Lijst Groen Noordenveld, VVD, CDA en D66.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.