-
Wedden op sport: extra spanning tijdens het kijken
24.Nov.2021

Je herkent het vast wel: nagelbijtend op de bank zitten kijken of je favoriete club een wedstrijd wint. Of Max Verstappen Hamilton weet in te halen in die bloedspannende race. Sport kijken is populairder dan zelf sport beoefenen. Door ook eens in te zetten op die ene wedstrijd of het kampioenschap maak je het bekijken van sport nog net een tikkeltje spannender en leuker.

 

Waar kun je zoal op wedden?

Wedden op sport kan tegenwoordig bij verschillende aanbieders, zoals Holland Casino Online. Dat doe je dus gewoon vanuit je luie stoel of op de bank, je hoeft niet meer naar de lokale sigarenboer zoals vroeger.

Inzetten kan op veel verschillende sporten, wedstrijden en opties. Zo kun je wedden op of Max dit seizoen kampioen wordt, of Ajax bovenaan de Eredivisie eindigt maar ook of Michael van Gerwen de Players Championship weet te prolongeren.

Daarnaast kun je inzetten op wie een wedstrijd wint, in uiteenlopende sporten. Van je favoriete Nederlandse voetbalclub tot het nationale elftal, clubs uit populaire buitenlandse competities maar ook op sporten als honkbal, golf, basketbal of MMA.

 

Special bets

Wat wedden op sport nog leuker maakt, is dat je ook kunt inzetten op meer exotische weddenschappen. Kijk je op betcity.nl naar een willekeurige voetbalwedstrijd, dan kun je bijvoorbeeld ook wedden op het totaal aantal doelpunten in een wedstrijd, de stand tijdens de rust en of beide teams scoren of niet.

Wat tegenwoordig niet meer mag, is wedden op rode kaarten, corners en andere zaken die door één speler vrij eenvoudig te beïnvloeden zijn. Dit alles is gedaan om matchfixing tegen te gaan. Ook mogen spelers niet inzetten op hun eigen competities. Een voetballer bij PSV mag bijvoorbeeld niet inzetten op de Eredivisie, en ook niet op de Eerste Divisie, maar wel op wedstrijden uit de Engelse Premier League.

Bij darts kun je naast inzetten op het resultaat van een wedstrijd of competitie, ook inzetten op hoeveel 180’2 er gegooid worden in een wedstrijd, welke speler de hoogste score uitgooit, of in hoeveel legs een wedstrijd uiteindelijk beslist wordt.

 

Live wedden

In Nederland is het nieuw om live te kunnen wedden. Dit betekent dat je terwijl een wedstrijd gespeeld wordt, je nog in kunt zetten op een gebeurtenis. Dit kan vaak tot enkele seconden voordat het gebeurt. Dit maakt het kijken naar een wedstrijd niet alleen spannender, maar bijna interactief.

Niet dat je invloed hebt op de wedstrijd, maar je kunt wel invloed hebben of jij een zakcentje overhoudt aan de wedstrijd, door de wedstrijd nauwlettend te volgen en in te zetten wanneer je denk dat er iets belangrijks gebeurt.

 

Wedden op e-sports en v-sports

Doordat je tegenwoordig kunt wedden op sporten wereldwijd, is er bijna altijd wel iets waar je op kunt inzetten. Dat was tijdens de lockdown soms wel anders, en toen werd wedden op virtuele sporten (v-sports) en e-sports populair.

 

Virtuele sporten zijn computersimulaties die een wedstrijd uit een echte competitie naspelen. Hierbij wordt rekening gehouden met allerlei variabelen. Stel dat een wedstrijd van Ajax tegen Willem II wordt gesimuleerd. In de meeste gevallen zal Ajax winnen, maar net als in het echte leven is er ook een kans dat Ajax een keer verliest. In de simulaties zal dit dus ook soms gebeuren.

 

Bij e-sports draait het om een computerspel. De gamer die dit het beste weet te spelen, wint. Klinkt eenvoudig, maar hier heb je echt wel skills voor nodig. Dat e-sports populair zijn, blijkt wel uit het feit dat er een complete e-sports competitie in het Nederlandse voetbal bestaat en dat verschillende voetbalclubs hun eigen e-sporter in dienst hebben.

 

Een e-sporter kiest zijn eigen team en opstelling, deze kan dus afwijken van een echte wedstrijd. Bovendien bestuurt de e-sporter het spel, maakt hij een fout dan heeft dit dus gevolgen voor de wedstrijd. Wanneer je wedt op e-sports zet je dus eigenlijk in op de gamer waarvan jij denkt dat die op dat moment het beste is, de beste keuzes maakt en daarmee gaat winnen. Wie had ooit gedacht dat gamen een discipline zou zijn waarop anderen zouden gaan wedden?

 

Of je nu elk weekend je favoriete voetbalclub aanmoedigt, hoopt dat Verstappen Hamilton eindelijk van de troon stoot of elke 180 van Van Gerwen telt: door te wedden op jouw favoriete sport of wedstrijd wordt het kijken hoe dan ook een stukje spannender. Inzetten kan al met kleine bedragen en hoe tof is het dat je, naast dat je favoriet wint, ook een extra zakcentje kunt verdienen?

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.