-
Roden speelt gelijk in Leeuwarden tegen FVC
21.Nov.2021
Leeuwarden - Voor de achtste competitiewedstrijd moest Roden deze zondag in Leeuwarden aantreden tegen de Friesche Voetbal Club, kortweg FVC. Bij Roden ontbraken door schorsingen en ziekte drie ervaren spelers (Kevin de Vries, Enrico en Michiel Wardenier), waardoor de gemiddelde leeftijd van de Noord Drenten flink omlaag werd gebracht.
 
 
In een zonnige maar sfeerloze ambiance, want geen publiek om bekende reden, maakten beide ploegen er een rommelige wedstrijd van met veel foute passes, vooral in de eindfase op de helft van de tegenstander.
 
 
De brilstand op het scorebord bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Eerhart was dan ook niet echt verwonderlijk.  Dat wil niet zeggen dat er voor beide ploegen geen kansen waren om wat aan die einduitslag te doen.  FVC had in de eerste 45 minuten een klein overwicht, vooral ook omdat Roden moeite had het juiste ritme te vinden. FVC kon echter de kansen die het met name in het eerste half uur kreeg niet verzilveren.
 
 
In het begin van de tweede helft kreeg Roden, door beter positiespel en het inbrengen van Olivier van der Tuin, wat meer de overhand. Maar ook Roden kon, ondanks een paar grote mogelijkheden, het net niet vinden. Dat zelfde gold voor de Leeuwarders, die in het laatste stuk van de wedstrijd een drietal opgelegde kansen kregen, maar door slecht afwerken/inkoppen en een uitstekende redding voor Roden goalie Niels Willems, eveneens niets aan de beginstand konden wijzigen.
 
 
Een punt voor beide ploegen was dan ook wel terecht, met als positieve voetnoot dat Roden deze wedstrijd uitspeelde zonder kaarten te incasseren. Roden staat na deze speeldag op de achtste stek met 10 punten.
 
 
Volgende week zondag 28 november is GRC uit Groningen te gast op het sportpark aan de Norgerweg, aanvang 14.00 uur. 
Bert van der Laan
 
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.