Nieuw-Roden - Het was een soort van derby kan je wel zeggen zondagmiddag tussen Nieuw-Roden en de Wilper Boys in de zondag 3e klasse B. Het was een  6 punten wedstrijd, want bij verlies loopt De Wilp uit met 6 punten en bij winst komt Nieuw-Roden op gelijke hoogte. Nieuw-Roden heeft de punten hard nodig. Gelukkig kon er weer eens op volle sterkte worden aangetreden, helaas zonder toeschouwers wegens de coronamaatregelen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het overlijden van de vrouw van terreinknecht Teus van der Lee. Er werd ook met rouwbanden gevoetbald aan de kant van Nieuw-Roden.

Toen het fluitsignaal werd gegeven voor de aftrap door scheidsrechter Langenberg, was het De Wilp die een paar minuten later een hoekschop kreeg. Helaas werd deze door een eigen speler van Nieuw-Roden binnengekopt bij de eerste paal. Brink wilde de bal wegkoppen, maar kreeg de bal boven op zijn hoofd en kopte de bal hoog in het dak van het doel achter keeper Jayden Kuiper die kansloos was. Zo moest Nieuw-Roden meteen een fikse tegenvaller verwerken. De Wilp kreeg daarna de meeste mogelijkheden, maar kwam verder weinig uit. Nieuw-Roden probeerde daarna meer druk te zetten en de grootste kans was voor Stefan Waij, maar hij schoot de bal in het zijnet van het doel. Nieuw-Roden kreeg even later een hoekschop, waarna de bal op de hand kwam van een speler van de Wilper Boys. Scheidsrechter Langenberg wilde het niet zien en floot niet voor een strafschop. De scheidsrechter hield de wedstrijd kort en gaf snel gele kaarten tegen Nieuw-Roden, waarbij hij vergat om met dezelfde vergrijpen De Wilp ook te bestraffen. Nieuw-Roden leek met een 0-1 achterstand de rust in te gaan, maar even later gaf de scheidsrechter voor De Wilp wel een hele goedkope strafschop weg, vanwege een duwtje van Dennis Matulessy op een speler die graag naar de grond ging. De penalty werd benut en Nieuw-Roden ging terneergeslagen de kleedkamers in met een 0-2 achterstand.

Na rust kreeg Nieuw-Roden meteen een hele grote kans op de aansluitingstreffer. De in het veld gekomen Peter Woldendorp voor Nick Matulessy, kwam over de linkervleugel door en gaf een perfecte voorzet richting Wilco Drent. Wilco Drent sprong boven alle andere spelers uit en kopte de bal op de buitenkant van de paal, waarbij De Wilp ontzettend goed weg kwam. Toch was het Marcel Kuiper die in de 65ste minuut de aansluitingstreffer binnenschoot vanaf zo'n 20 meter. Nieuw-Roden was weer helemaal terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan bleef Nieuw-Roden de gelijkmaker zoeken. Helaas moest daarna de wedstrijd zo'n 20 minuten worden stilgelegd, want Jeroen Gooyert blesseerde zijn knie zodanig in een duel, dat hij met een brancard van het veld moest worden gehaald. Nadat de jongens weer uit de kleedkamers werden gehaald en het spel hervat kon worden, was de spirit uit de wedstrijd. Er werd niet meer gescoord en ging Nieuw-Roden puntloos van het veld, waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest.

Volgende week wacht Nieuw-Roden een zware dobber uit tegen Groninger Boys om 14.00 uur. Helaas kunnen ook daar helaas geen toeschouwers aanwezig zijn.