-
Tom Snoek uit Roden is Nederlands Kampioen pitbikes-B.
21.Nov.2021

Het raceseizoen zit er op voor pitbike coureur Tom Snoek uit Roden.  In dit eerste seizoen is hij gelijk Nederlands Kampioen geworden in de categorie pitbikes-B.

 

In 2020 probeerde Tom een paar keer een pitbike uit, waardoor hij zo enthousiast werd dat  hij besloot om in 2021 te gaan racen in het YCF pitbike kampioenschap.  Dit is een wegrace kampioenschap voor YCF pitbike (supermotard) motoren. Op voorhand was het lastig inschatten hoe het zou verlopen, omdat hij helemaal geen race ervaring had.

 

Besloten werd om deel te nemen in B categorie van de pitbikes, waaraan een aantal ervaren en minder ervaren coureurs deelnamen.

 

Gedurende het seizoen werd er veel progressie geboekt, op sommige circuits werd de persoonlijke snelste ronde soms met seconden per sessie aangescherpt. Door slim rijden en geen enkele keer uit te vallen wist Tom de titel naar zich toe te trekken.

 

Terugkijkend op het seizoen is hij zeer tevreden en kijkt nu al uit naar volgend jaar:

“Ik ben dit jaar met nul verwachtingen gestart en om dan gelijk kampioen te worden in je klasse is helemaal fantastisch. Ik heb ontzettend veel geleerd in elke race, en ik sta te popelen om komend jaar een niveau hoger te gaan met deelname aan de topklasse van de pitbikes”

De verrichtingen van Snoek zijn te volgen op de website www.tomsnoek.nl. Naast de wedstrijdverslagen, foto’s en andere informatie, staan daar ook de races vermeld.

 

Ook is er info te vinden over sponsormogelijkheden.

 

Foto's ingestuurd

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.