Onze poes Lida is 23 september thuisgebracht door de dierenambulance. Ze was op dat moment ca. 1,5 week van huis, wat wel vaker voorkomt. Ze zag er gehavend uit en zat onder de korsten. Haar ogen zagen er ook niet goed uit. Het leek alsof ze met een (roof)dier gevochten had.
De dierenarts heeft haar de volgende dag bekeken en kwam tot de conclusie dat haar linkeroog kapot was en er bloed zat in haar rechter oog. Haar rechteroog is vrijwel helemaal hersteld, maar ze moet nu door het leven met één oog.


 Gisteren, dinsdag 9 nov, heeft de dierenarts haar oog dichtgenaaid om te zorgen dat er geen vuil in kan komen en kan gaan ontsteken. Tijdens de operatie vond hij een kogeltje, vermoedelijk uit een luchtbuks. Daarom heeft hij een aantal röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of er meer aan de hand was. Er waren nog 7 kogels te zien waarvan hij er nog één gelijk kon verwijderen. 


Er is dus iemand geweest die moedwillig 8 (!) kogels op haar heeft geschoten. Ze zitten allemaal aan de voorkant van haar lijfje en het is een wonder dat ze nog leeft. Omdat het niet te zien was onder de wonden vermoeden we dat ze er al een aantal dagen mee heeft rondgelopen voordat ze gevonden werd. We hebben dan ook gelijk melding gedaan van dierenmishandeling en hopen dat de politie de dader weet te achterhalen. Wij hopen dat jullie ons kunnen helpen, want wat ze ook heeft uitgevreten een kat 8 keer raken met een luchtbuks dan probeer je haar dus te doden. Een huisdier…


 


We hebben sterk het vermoeden dat het is gebeurd in de buurt van de Verlengde Oude Velddijk waar ze is gevonden, de Boerlaan of Oostingslaan. Hier mag ze graag zwerven in de weilanden. Voor degene die gouden tip heeft waarmee de politie de dader kan aanhouden hebben we een beloning van €500,-


 


Getuigen kunnen zich bij de politie Noordenveld melden 0900-8844 


Foto's eigenaar