Nieuwbouw Nieuw-Roden: verhuur start 15 november


 


Op 15 november 2021 start Woonborg met de verhuur van nieuwbouwwoningen aan de Madelief in Nieuw-Roden. Woningzoekenden die geïnteresseerd zijn, kunnen reageren via Thuiskompas. Er zijn 11 woningen beschikbaar. Deze woningen zijn onderdeel van een sloop- en nieuwbouwproject in Nieuw-Roden. De eerste woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat zijn al verhuurd. De woningen aan de Madelief zijn naar verwachting rond de zomer van 2022 klaar.


 


Levensloopbestendig


Vanaf 15 november t/m 22 november 2021 staan de beschikbare woningen aan de Madelief op Thuiskompas. Het zijn levensloopbestendige Nul op de Meter-woningen, allemaal sociale huur. Mensen van 55 jaar of ouder komen in aanmerking.


 


Nul op de Meter met de nieuwste installaties


De nieuwe woningen aan de Madelief zijn Nul op de Meter. Dat betekent dat een woning over een jaar gemeten net zoveel energie opwekt als nodig is voor het huis en het gebruik van de bewoners. De benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen. In de woning zitten de meest moderne installaties. De nieuwe bewoners krijgen uitgebreid uitleg hoe ze zo slim mogelijk kunnen omgaan met energie.


 


Woonhuisautomatisering


De nieuwe Nul op de Meter woningen in Nieuw-Roden hebben ook woonhuisautomatisering. Schijnt de zon, dan zakken de zonneschermen automatisch. Ook de luchtkwaliteit in huis wordt automatisch gestuurd. Deze woonhuisautomatisering in sociale huurwoningen is nieuw in Nederland. De woningen zijn daardoor extra energiezuinig.