Afgelopen vrijdagavond stond de vierde ronde van de Silver Cup op het programma. Helemaal vanuit Enschede kwamen de dames van PW naar Roden om te strijden voor een ticket naar de volgende ronde. PW speelt in de eigen competitie in de tweede klasse, twee klasses hoger dan Roden dames 1, dus het beloofde een spannende pot worden! 


 

Al vroeg in de wedstrijd kwam Roden op een 1-0 voorsprong door een rake strafbal van Dewi van der Most, die de bal heerlijk in de linkerhoek prikte! Hongerig naar meer goals domineerde Roden vrijwel de hele wedstrijd, waarin PW er niet in slaagde door de verdediging te komen. 

 

 

Het regende kansen voor Roden, maar keer op keer lukte het niet om de bal in de goal te krijgen. Waar we ook niet genoeg van kregen, waren kaarten. Groen en geel vloog Roden om de oren, waardoor er regelmatig in ondertal werd gespeeld. 

 

 

Richting het einde van de wedstrijd werd het toch weer even erg spannend, toen PW in de laatste seconde een strafcorner kreeg. Gelukkig was het keeper Nadine de Groot die de bal uit het goal wist te houden, waardoor Roden met een 1-0 winst van het veld liep! Met deze winst kwalificeerde Roden dames 1 zich voor de volgende ronde in de strijd om de silvercup. 

 

 

18 maart is ronde 5, waar eerste klasse-teams instromen. Komende zondag speelt Roden dames 1 uit tegen Meppel dames 1, houd de insta @mhcrodendames1 in de gaten voor ontwikkelingen!