‘Sint Maarten, Sint Maarten, de vossen hebben staarten,’ maar ook de monsters hebben staarten en vogels en andere dieren. Silhouetten van dieren waren  terug te vinden op doorschijnende lampionnen en het thema herfst werd gebruikt om lampionnen mooi aan te kleden. In groep 8 mochten de leerlingen zelf hun lampion bedenken en maken.


 


De kinderen van De Hoeksteen hebben ook dit jaar weer erg hun best gedaan om prachtige lampionnen te knutselen. De school zag er gezellig uit met overal opvallende lampionnen.


 


Natuurlijk wilden we onze lampionnen showen aan alle ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden. Dit jaar hebben we er voor gekozen om gezamenlijk een optocht te lopen. Aan het eind van de middag verzamelden de leerlingen zich in hun klassen en stonden enkele minuten later buiten klaar met hun eigengemaakte lampion. De lichtjes mochten aan en ook de leerkrachten waren klaar voor vertrek.


 


Het weer liet ons niet in steek, want hoewel het een paar minuten daarvoor nog zachtjes regende, was het nu droog. Vlakbij school en de omliggende straten hadden vele ouders en kennissen zich verzameld om de stoet te zien of te volgen. Alle bekende liedjes die gaan over 11 november werden gezongen en tijdens het wandelen was het opletten geblazen, want je wilde wel even naar je ouders kunnen zwaaien.


 


Niet alleen de kinderen hadden een lichtje die scheen, ook zagen we ouders met lichtsnoeren om, windlichten of andere verlichting. Dit bracht nog meer sfeer. Dit moet een fantastisch mooi gezicht zijn geweest als je vanuit de lucht naar beneden kon kijken.


 


Weer eenmaal terug op school, kregen de kinderen iets lekkers en zwaaiden we elkaar uit op het plein! De lampionnen mochten mee naar huis. Warmgedraaid voor 11 november, want ja, dan begint het lopen met je lampion pas echt.


 


Foto's Film José Reijinga