Op woensdag 17 november 2021 om 11.00 uur ondertekenen wethouder Henk Kosters van Noordenveld en Rob Hoogeveen, manager vastgoed van Actium de overeenkomst voor de nieuw te bouwen sociale huurwoningen in het Oosterveld te Norg. De ondertekening vindt plaats op de plek waar de woningen gebouwd gaan worden.


 


De fasen 2 en 3 van Oosterveld zijn het afgelopen jaar grotendeels voorbereid voor ontwikkeling


Noodzakelijke onderzoeken zoals een bodemonderzoek, archeologisch onderzoek, flora- en faunaonderzoek, stikstofonderzoek en het opstellen van een waterhuishoudingsplan zijn uitgevoerd. Samen met onder andere Heijmans en Actium is het stedenbouwkundig plan gemaakt. Zowel in fase 2 als in fase 3 worden acht sociale huurwoningen gebouwd door Actium.

Wethouder Henk Kosters: “Wanneer de markt goed blijft, is de verwachting dat de verkoop van fase 3 snel achter fase 2 aan kan. Om de snelheid in het project te houden, gaan we een overeenkomst voor beide fasen gelijk afsluiten.”


 


Rob Hoogeveen van Actium: “Begin volgend jaar starten we met de bouw van acht energie neutrale eengezinswoningen in fase 2. Het worden grote woningen met minimaal drie slaapkamers. Het is de bedoeling dat deze woningen begin 2023 klaar zijn voor bewoning. Naar verwachting worden de laatste acht woningen eind 2023 opgeleverd.”