Walk&Talk Online sessie van de bibliotheek voor werkzoekenden


 


Op donderdag 28 oktober om 19.30 uur vindt er weer een nieuwe Walk&Talk Online-sessie plaats. Coach Esther Spijkerboer gaat in op het thema van deze online bijeenkomst: ‘Netwerken werkt!’ Walk&Talk Online is gratis bij te wonen via Zoom.


 


Netwerken werkt


Een netwerkgesprek brengt mensen dichter bij het vinden van een nieuwe baan. De laatste inzichten melden zelfs dat ruim een kwart van de mensen een nieuwe baan vindt via het netwerk. Dat betekent niet dat je met een vlotte babbel allerlei netwerkbijeenkomsten hoeft af te gaan. Het betekent wel dat je tijd en aandacht besteedt aan je eigen presentatie en het vinden van de goede gesprekspartners. Na afloop van de sessie hebben de deelnemers inzicht in hun mogelijkheden om te gaan netwerken. Ook geeft Esther Spijkerboer (van Tao Netwerk – training & coaching) vijf praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.


 


Wat is Walk&Talk Online?


Er is ontzettend veel te leren over het zoeken naar werk. Er zijn nieuwe spelregels voor cv’s, het gebruik van sociale media en nog veel meer. Dat kún je natuurlijk in je eentje ontdekken, maar samen gaat het toch een stuk sneller. Tijdens Walk&Talk Online sessies ontmoeten deelnemers andere werkzoekenden en leren ze van elkaars ervaring. De sessies worden georganiseerd door de bibliotheken van Biblionet Drenthe. Vaak wordt er een gastspreker uitgenodigd die iets vertelt over zijn of haar vakkennis. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.


 


Aanmelden


Walk&Talk Online vindt plaats op donderdag 28 oktober van 19.30 – 21.30 uur. Aanmelden kan via www.bibliothekendrenthe.nl/walkentalk. Voorafgaand aan de sessie ontvangen de deelnemers de inloggegevens en praktische informatie over de sessie.