Een gehandicapt Flying Red liet afgelopen zaterdag 1e divisieteam US uit Amsterdam alle hoeken van sportcentrum de Hullen zien. Zonder de vaste starters Kaj Egberts, Jelmer helder en Rogier Metselaar leken de Rooners een meer dan zware dobber te krijgen aan de Amsterdamse studenten. Niets bleek minder waar.

Waar de Mokumers tijdens de warming-up lieten zien bijzonder schotvaardig te zijn, was het Flying Red dat vlot uit de startblokken kwam. Binnen twee minuten zette Bas Veenstra de Reds op  een 6-0 voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend heerste Flying Red onder de borden waardoor US vooral was aangewezen op het afstandsschot. Bas Veenstra kon zich volledig uitleven met 18 punten in het 1e kwart, daarin ondersteund door de gebroeders Nienhuis. Verdedigend klopte het ook, waardoor de wedstrijd eigenlijk na 10 minuten al gespeeld was  (26-12).

In het tweede en derde kwart kon coach Edward Spier zich veroorloven een beroep op spelers uit heren 2 te doen. Diverse basisspelers werden ontzien vanwege nog niet volledig herstelde blessures.
Desondanks bleef het scorend vermogen op peil, hoewel US met slimme back-doors Ivan Filipan regelmatig vrij onder het bord kon brengen. Na een ruststand van 43-28 werd alleen het 3e kwart met twee punten verloren (63-50), vooral omdat nog wel eens vergeten werd de achterlijn voldoende af te sluiten.

In het wat rommelige vierde kwart werden de Amsterdammers duidelijk minder vriendelijk, wat onder andere tot een opzettelijke fout en diskwalificatie van Filipan (US) leidde. Flying Red kon vervolgens freewheelend uitlopen tot 83-52. Pas in de laatste minuut wist US de stand nog iets een dragelijker aanzien te geven: eindstand 83-56.

Al met al een eclatante overwinning van 2e klasser Flying Red op 1e klasser US.

Topscorers Flying Red: Bas Veenstra 33, Ruben Nienhuis 19, debutant Wouter Arends 17, Sander Nienhuis10

Topscorers US: Ivan Filipan 16, Sam de Haas 12.