Afgelopen zaterdag 16 oktober speelden de beide selectieteams van korfbalvereniging Noordenveld in het Groningse Winsum tegen de overeenkomstige teams van kv DWA/Argo, een combinatievereniging uit Winsum en Bedum. Noordenveld 2 legde een ijzersterke wedstrijd op de Noord-Groningse kunstgrasmat en won overtuigend en met prima korfbal met 13-22 van de koploper !  Na deze puike prestatie van de 2e Mastformatie was het de beurt aan het vlaggenschip van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen.


 


Trainer/coach Mark Steenbergen : “We begonnen heel sterk en overtuigend. We hadden veel meer aanvallende rebounds dan in de voorgaande weken, waardoor we in de meeste aanvallen meerdere goede kansen hadden. Ook het schotprecentage was prima”. Zo stond er halverwege de eerste helft al een duidelijke 3-8 voorsprong voor de oranje tijgers op het scorebord. Bij 4-10 viel aanvoerder Anna de Boer uit met een nare enkelblessure. Zij werd vervangen door Ilse Liewes. “Het spel lag enige tijd stil, maar Romee de Rink wist knap de vrije bal daarna te benutten”.  DWA/Argo kwam aan het einde van de eerste helft nog wel wat terug, maar met een 9-14 ruststand hielden de Roners toch een behoorlijke voorsprong. “De tweede helft gaf een wat ander spelbeeld. Met name het 2e aanvalsvak had wat meer moeite om tot kansen te komen en verdedigend maakten we wat meer foutjes, wat DWA een aantal strafworpen opleverde. Daardoor was enerzijds de wedstrijd nog niet echt beslist maar de marge bleef wel steeds geruststellend. We bleven bovendien een hoog rendement houden. Moesten we de vorige wedstrijden een paar keer zwaar op de verdediging leunen, nu was het wel lekker dat het aanvallend zo gemakkelijk ging en dat dus niet hoefde”. Eindstand : 20-25. Door deze overwinning staat de korfbaltrots uit Roden nu samen met Rodenburg en Oerterp bovenaan de ranglijst in KNKV klasse 2B. De volgende wedstrijd is de kraker tegen Oerterp. Aanvang van deze wedstrijd aan de Borglaan is 15.30 uur.


 


Scores kv Noordenveld : Robin van Bolhuis 5, Lianne Bangma 4, Romee de Rink 4, Sven Stobbe 4, Jasper Lütter 3, Evelien Tepper 2, Sander van der Meer 2 en Ilse Liewes 1.