Veenhuizen pakt eerste overwinning van dit seizoen.

De derby tussen Veenhuizen en Haulerwijk was er niet één van goed voetbal. Maar dat is vaak zo in zulke duels. Het was een sportief potje, wat je dan ook weer niet vaak ziet.

De eerste helft was voor Veenhuizen. Het speelde makkelijker dan de oranje hemden. De thuisclub kreeg ook meer kansen. Al in de 10e minuut verzilverde Bram Schmidt zo' n kans. In de 23e minuut verdubbelde dezelfde speler de score. Veenhuizen kreeg nog een aantal prachtige kansen, uit vaak mooie aanvallen. Echter de bal wilde er niet meer in op die momenten. Ook Haulerwijk kreeg nog een aantal goede kansen. Een hiervan, een hard schot werd met een katachtige redding van Marc Gjaltema uit de voor hem rechter onderhoek getikt.

Na rust toch weer een ander beeld. Haulerwijk was wat feller en Veenhuizen voetballend een stuk minder. In de 54e minuut leverde dat een treffer voor de bezoekers op. Vervolgens begon bij beide partijen het vele wisselen. Mede door blessures, niet fitte spelers of vermoeide heren. Het spel werd er niet beter van. Toch waren het de blauw hemden die de 3-1 maakten. Sam Van der Leest scoorde, na goed doorzetten van  de goed ingevallen Hielke Jongsma. Haulerwijk kwam in de 84e minuut toch weer terug in de wedstrijd. Een foutje achterin bij Veenhuizen werd gelijk afgestraft en zette de 3-2 op het scorebord.

De laatste minuten werd het nagelbijten voor de supporters en begeleiding van de thuisploeg.

De spelers hielden vol waardoor de eerste, toch wel terechte overwinning voor Veenhuizen een feit werd.